¡Bienvenidos Reyes Magos!

Standard

Eller glad trettondag som man kanske säger i Sverige… I brist på STG fick jag fira lite här nere alla fall 🙂 Trettondagsafton är nämligen den stora festen här nere, traditionellt större än jul!

Här kommer en liten bildbomb från processionen (med det ordet tänker jag på sorgliga svartklädda helgon-tåg men jag kan inget bättre namn. Typ tåg kanske bara) och krubban de byggt upp vid kulturhuset.

Det var så fruktansvärt mycket folk -nästan bara kanarier- som väntade på att tåget skulle komma.

DSC_0938_3

Ballonger såldes och det var tydligen väldigt populärt!

Det var nämligen sjukt mycket barn! Så underbart att se alla stackars pappor med barn klättrandes på sig. Massörerna måste vara fullbokade flera veckor framåt efter den här kvällen! Jag är fortfarande fascinerad över att ungarna orkar vara vakna så länge men det är ju så kulturen är här. Jag trodde det var biologiskt att barn behövde somna tidigt men det kanske snarare är att de inte vaknar så fruktansvärt tidigt här.

   DSC_0012_3

Det är tydligt att den här dagen är för barnen. I tåget var höjdpunkten snarare alla disneyfigurer de lyckades trycka in och allt godis som kastades än de tre gamla kristna gubbarna som hittade Jesus.

Förutom disneyfigurer fick även en grupp julgranar plats, mycket har jag hört att folk är utklädda till men granar var faktiskt nytt för mig. Väldigt söta var de allafall 😉

Luciatåg hade snott och fått med också faktiskt! Riktigt söta var de och de allra yngsta (som var så korta att jag inte fick kort på dem) som hade silverglitter och hade tappat vingarna såg verkligen ut som små lucia-tärnor!

Så kom då äntligen kungarna/de vise männen och de var ganska söta de med 😉DSC_0154_2

Det var helt kaos efter godiset kungarna kastade! HELT GALET! Och det sjukaste var väl att det var folk i min ålder och äldre som sprang mest efter det… Det var små karameller i olika färg och smak och jag råkade faktiskt få tag på en helt utan att slå ner någon vinglig tant eller tultande småbarn! Sponsrade av en av de kändaste och äldsta restaurangerna här som vi fortfarande sjukt nog inte varit på… Grymt kul att se att det på varje liten karamell (de måste kastat ut många tusen) är innehållsförteckning och med stora bokstäver tryckt SIN GLUTEN (utan gluten). Är inte det ganska underbart?

Stjärnan tändes och sedan även en skylt där det antagligen stod ”bienvenidos reyes magos” eller något i den stilen men det var oläsligt pga röken… Så typiskt kanariskt att inte tänka igenom saker före 😉

Tycker lite synd om kommunen som måste ordna två (egentligen tre för det var två på trettondagsafton) stora fyrverkerier på mindre än en vecka men de gjorde det bra! Riktigt fint även den här gången även om de inte riktigt kommit på det här med slutkläm…

DSC_0233

ALLA andra fick gå fram och fotas med kungarna! Tänk att få ha kramat en nästan riktig kung! Eller kindpussat eller vad de nu gör… Väldigt många ville det allafall -kön var sjukt lång!

Våra herdar är lite mer uppgraderade än Jesus så det är klart även herdar måste få önska släkten en fin kväll inför jättepublik!

DSC_0256_2

Tanterna fick åka tåg i tåget tillsammans med en lite yngre generation som jag inte lyckades få kort på. En från varje del av kommunen (slash varje ålderdomshem?) och de såg så nöjda ut där de satt och skvallrade framför allt folk!

Om barnen inte var tillräckligt trötta efter allt det här kunde de gå till kyrkan och leka lite. Den här bilden är tagen klockan halv tolv på kvällen och det är smockat av barn! Barnens bild av kyrkan måste bli annorlunda när de tillbringar hela dagarna även när det inte är fest framför den…

Ett svar »

  1. Roligt att läsa!! Läste även om volontärsarbetet i kyrkan. Hoppas ni har fått sol nu och att ett nytt kök är på gång!
    Kramar,
    Anna-Karin

  2. Katarina: Sent svar men har inte sett förrän nu. Rätt tror jag men varför i all världen vet du det!? Vet du vem bolibompa-lovisa är också? Ryktas om att hon ska komma hit nämligen…
    Anna-Karin: Kul att du läser! Hoppas ni har det bra!

Lämna en kommentar