Helgen

Standard

Vi har ju en helgs paus mellan lägren och jag har tänkt till så det ska bli uppvilande och ge energi för nästa vecka. När barnen hade åkt i fredags sov jag i nästan två timmar på eftermiddagen, sen te och serier som jag skrev. På lördagen var jag så kallat ”helledig” (ingenting inplanerat på hela dagen) och då får vi äta i hotellmatsalen. Maten är jättebra även i vår matsal och det är inte så stor skillnad egentligen men hotellfrukosten har lite mer frukt och grönsaker och olika sorters ostar så det är kul ändå. Framförallt är det skönt för att man kan sova en timme längre och sen äta helt själv (om man vill) eller med bara några få. Jag tog med frukosten ut och åt i solen, småpratandes med en annan ledig ledare men var ändå väldigt tyst och lugnt. Sen lånade jag en cykel och cyklade in till Rättvik. Det var skönt att komma ifrån gården och se lite annat, blir verkligen som en bubbla här. Även om det är en helt underbar bubbla!

Utanför biblioteket stod fem olika sällskap och hängde på låset 😀
IMG_6214
Gick runt lite på Erikshjälpen, köpte ett örngott så jag kan sno en extra kudde att sova på och en söt liten burk för 5 kronor som jag säkert hittar ett användningsområde för 🙂 Otrolig prisskillnad på second hand här och i Stockholm/Upplands Väsby/Uppsala… Kikade i lite andra affärer och åkte sen tillbaka till lunch. Är som att själva maten i hotellmatsalen är i princip samma sak men känns lyxigare för att det finns lite mer att välja på.
IMG_6215

Resten av dagen blev läsning och häng med andra ledare. De ordnar en hel del aktiviteter för oss ”vuxna” vilket är himla kul. Förutom de som är ledare för läger finns sommararbetare i kiosken, i köket, i vaktmästeriet, som är musiker och fyra ”ledar-ledare” som fixar med allt som gäller alla och stöttar om ledarna behöver hjälp. Vi är allihop över 18, får ersättning men är inte fast anställda vilket gården såklart har en del som är året runt. Vi i alla fall är indelade i lag och varje kväll är det tävling. Igår var det Vem vet mest? och annars har det varit Disneysång-quiz, Stiftgårds-TP (frågor om STG), Vem där? och en massa olika spel. Dessutom får vi uppdrag som vi ska göra; typ leta rätt på en tiger som någon gömt, dansa macarena till valfri Taylor Swift-låt, göra en bild som illustrerar ett visst bibelcitat osv. I eftermiddag är det sandslottstävling för alla på gården och vi ska tävla med våra lag. Sist jag hörde var planen att göra slottet från Frozen/Frost. Så massa mjöl ska vi pudra som snö (finns fördelar med att ha tillgång till allt i både kök och vaktmästeri!).

Önska oss lycka till! Återkommer med bild 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s