Rosenhagen

Standard

DSC_1658
Spenderade ett dygn tidigare i veckan hos våra vänner som har ett landställe i skärgården. När jag var yngre var vi där varje sommar så jag har massor av minnen från när vi sprungit runt där, klättrat i körsbärsträd och badat. Härligt att vara där igen, så otroligt vackert och det är verkligen en speciell känsla i skärgården. En annorlunda natur, andra ljud och ett annat ljus.

Delägarna hade arbetsvecka och Olga och Hanna hade fått i uppgift att rensa sjöboden. Fantastiskt mycket saker det blev när de tagit ut allt, svårt att förstå hur allt fått plats därinne. Getingbo var det också men då kallade de på Lars som fått in rutin efter att redan tagit bort två stycken från andra hus tidigare under veckan. Jag hjälpte till med att sortera fiskesaker och det blev en stor hög med ”saker jag inte vet vad de är och därför inte om de ska vara kvar” och det mesta av det visste ingen annan heller vad det använts till en gång i tiden.

De visade mig också ett underbart album med gamla bilder tagna på Rosenhagen från 40-talet till ca 1970. Alltid kul att se hur en plats förändrats och såklart även människorna där. Som den här på Gunilla när hon sitter på bryggan och målar i en underbar typ korsett:
IMG_6054

På eftermiddagen pluggade Olga och jag körkortsteori, så otroligt nyttigt för mig som annars aldrig tar tag i det. Vore kanske bra att hitta någon att sitta med, känns så fruktansvärt segt och tråkigt att sitta själv och läsa alla fåniga regler…

Dag 2 gick jag upp vid 5 och fotade och njöt, solen stod redan högt på himlen och värmde. Havet var helt stilla utan krusningar och solens spegling i det var nästan lika stark som den riktiga solen. Det blev dubbla skuggor av allt och linsöverstrålning/lens flare (färgade prickar på bilderna pga solen) på bilderna från både solen och solens spegling. Tror inte jag upplevt det så tydligt förut. Eftersom vattnet var så stilla gick det att se ända ner till botten också en bra bit så blev några foton på det. Älskar de ”lurviga” stenarna som är alldeles mjuka.

Tycker det är lättare att se bilder på Flickr så la upp dem här 🙂

Annonser

»

  1. Åh så vackra bilder! Kan känna lukten av hav, längtar………. Men var ligger Rosenhagen? Kramar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s