Små barns underbara ord

Standard

IMG_5751
En del barn säger underbara saker typ hela tiden. Det är omöjligt att skriva ner alla och ofta låter de inte lika bra tagna ur sitt sammanhang. Men när jag varit på förskolan har jag ändå skrivit ner en del citat och situationer som jag ville spara för att de gav så mycket känsla. Så jag tänkte dela de med er:

Några leker i sandlådan och häller sand på en spindel. En pedagog säger att de ska vara snälla mot den (det är ett ganska vanlig situation att barnen plågar djur och de vuxna funderar på hur mycket de ska ingripa) varpå ett barn svarar ”vi begraver inte spindeln, vi bygger ett garage åt den”.

Sandlådan är härlig och en annan gång drar ett barn dit mig och visar en hög med sand. ”Gissa vad vi gömt” säger han och jag gräver lite och funderar, ser att det ligger en boll under högen och föreslår det. ”Nej, det är ingen boll. Det är en katt” svarar han varpå en annan säger ”Ja! Hundra katter”. ”Ja, tusen katter!” ”Tusentusenhundraelva!”. Appropå det här med vad man får utsätta djur för… 😉

Dagen innan en sommaravslutning bakade hon som jobbar i köket kakor till fikat dagen efter. Det var kanske inte jättesmart eftersom barnen inte kunde tänka på något annat än allt gott som låg i köket (doftade dessutom i hela lokalen). När de svarade ”kakor” vad vi än frågade om på samlingen så frågade en pedagog ”kan ni inte tänka på något annat, är kakor verkligen allt ni älskar i livet?” varpå barnen i kör ropar ”Jaaa!!!
IMG_5717

Saker går sönder när barn är i närheten och de blir själva så ledsna när de gör det. De får inte ha med sig leksaker men halsband, skor och solglasögon håller inte heller något vidare för vissa. En supercharmig tjejs svar på allt är ”det går nog att laga med superlim” och med de orden tröstar hon alltid alla. Jag kan ju säga att jag blev världens populäraste fröken när jag efter några veckor kom på att ta med superlim (varför det nu inte redan fanns på förskolan) och kunde laga sakerna direkt när de gick sönder. Kände mig som värsta trollkarlen när jag kunde göra trasigt till helt på ett kick och tårarna bara försvann 😀 Struntar helt i om folk tycker de ska lära sig en massa av det, går det att laga så varför inte göra det?

Världens sötaste treåring deklarerade appropå typ ingenting ”Jag är en stor, men inte så stor, bara lite lagom stor tjej”

Några killar letar fina småstenar, en håller upp ett pyttelitet gruskorn och säger ”det här gruset är jätteliten, ännu mindre än en mus”. Eh ja, är det större än en mus kallas det väl inte ens grus…

Samma kille som ovan en stund senare när de leker ”Jag måste vara tyst. Tyst som en champinjon”.

Oj, det är så mycket så jag tror jag delar upp det i två inlägg 😀 Visst är barn underbara?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s