Nicecream och kajakpaddling

Standard

IMG_5527
Idag fyllde min kära moder år och det firade vi med en riktigt härlig dag. Vädret var ju fantastiskt så vad passade väl bättre än att vara ute på sjön? Men först uppvaktade jag såklart lite på morgonen 🙂 Gjorde en glasstårta med så kallad ”nana ice cream” eller ”nicecream”. Alltså fryst banan som mixas till en smet. Konsistensen blir förvånansvärt lik vanlig glass, inte alls så isig som sorbet ofta blir och smakar inte så mycket banan faktiskt. Jättekul tycker jag! Blandade i frysta hallon och kakao idag vilken var super. Choklad ringlad ovanpå och kikärtsmaränger (skriver om dem i helgen), krävs nästan nåt tuggmotstånd till glassen – hackade nötter är säkert jättegott. Och ska det vara efterrätt eller fika liksom är det gott med sötning av något slag antingen i eller till. Maränger/strössel/honung/agavesirap/vaniljsocker eller liknande. Jag är ju helt galen i glass så kommer definitivt fortsätta med nicecream att variera TofuLine och annat med (gjort nicecream några gånger förut och blivit lyckat varje gång).
IMG_5538

Sen hämtade vi upp Katarina, åkte vi ut till Erikssund och åt lunch på bryggan. Kunde suttit där hela dagen och njutit men så lata var vi inte 😉 Det var första gången för i år som vi paddlade (om inte forsränningen på Costa Rica räknas då!) och det var superhärligt. Tyvärr är det ju rätt jobbigt för våra kroppar men jag hoppas verkligen vi klarar att göra det fler gånger i sommar! Vi paddlade bort till familjen Klingsbos brygga som ligger i ”andra ändan” av Erikssund – en lagom paddeltur bort alltså. Vi hade med oss kaffe och kaka och fick en trevlig fika med Stefan som satt där och jobbade men behövde fikapaus. Sen paddlade vi tillbaka, det var lite motvind men det gjorde mest att det kändes som om vi åkte snabbare (som om det var fartvind liksom). Övervägde att bada men konstaterade att det fortfarande var för kallt i vattnet för oss – insåg också att det var betydligt kallare vid vår brygga än vid Klingsbos så det kändes ju dumt.

En superfin dag tyckte jag och det hoppas jag Y också tyckte! Så otroligt glad för att ha världens bästa morsa, helt otroligt allt hon gjort och gör för mig! Undrar vem jag varit om jag vuxit upp med någon annan, är det inte en spännande tanke? Tror jag hade himla tur i alla fall 🙂IMG_5563

Annonser

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s