Mer gott i Sverige

Standard

Zola - 1Eña - 1Jag lovar att jag gör annat än fixar godsaker! Typ som öh… öhh… äter godsaker… Nejdå, här ovan har ni bildbevis på att jag är ute med katterna ibland! Så det så! Ärligt talat har jag väl gjort väldigt mycket annat än stått i köket de här dagarna men det är inte lika kul att skriva om. Här får ni en kort sammanfattning: Efter arbetet i CR blev jag inspirerad och har nu läst en massa om specialpedagogik och sett massor av program och föreläsningar om det. Även läst och nördat in mig på Tecken som AKK/Tecken Som Stöd och bestämt mig för att det är det bästa som finns. Vet dock inte vad jag ska ha det till innan jag jobbar med det och känns som att jag som vanligt går ”fel” väg när jag slukar allt skrivet om det och blir sugen på att forska vidare innan jag ens gått grundkurs i varken språk eller pedagogik eller psykologi eller inlärning eller nåt sånt överhuvudtaget…  Men men. Jag har i alla fall sökt till universitetet också så att jag åtminstone någon gång i framtiden kanske kan ha tillräckliga meriter för att få göra nåt intressant… Och så har jag funderat på vad sjutton jag ska göra i sommar och kanske framförallt i maj (om någon har tips tas det gärna emot!) – juli är jag på Stiftsgården men resten har jag bara enstaka helger planerade.
12992973_10204704103043084_71431778_n
Sen har jag decoupageat (upp på listan över ord som jag borde låta bli att verbifiera för att det ser jätteskumt ut) lite blandade grejer som jag tyckte behövde det:
Det har ännu inte hänt att jag trott burken med vaniljsocker varit sesamfrön men det ser ju lite trist ut ändå. Tror absolut det smakar bättre om det är i en snygg förpackning!
Blink är rätt äckligt lakritsgodis som jag råkat köpa en gång och aldrig ätit upp så nu hällde jag ut det (i en påse som jag tänker ge till min kära far som sällan säger nej till lakrits) och klädde asken. Låter lite tråkigt men jag tänkte ha piller i den och pillerburkar måste vara snygga. Den här luktar dessutom fortfarande lakrits trots att jag diskade den noggrant så det känns som ett plus 🙂 Sen en skokartong fylld med småprylar och så en astmamedicin som behövde piffas upp. Jag har haft decoupage på astma-puffar förut men bytte typ av medicin för ett tag sen och har inte blivit tillfälle att göra om de nya – förrän nu 🙂 Hade jag varit väldigt vitsig nu så hade jag lagt till en hashtag med #piffapuffen – vilken tur att jag inte är sån.
Decoupage - 1

Ja, och så var det godsakerna då 🙂 Chokladtryffeln gick åt så jag var ”tvungen” att göra mer. Den här gången smaksatte jag med hackade polkagrisar. Chokladen tog slut (!!!) vilket jag inte förstår hur jag kan låta hända så jag fick improvisera lite för att det inte skulle bli för fjuttigt. Så blandade sojagrädde, kakao och socker med chokladen och margarinet och det blev jättebra och stelnade fint ändå. Imponerad över hur lätt tryffel är att göra och att det inte alls krävs några exakta mått eller recept, det som krävs är dock riktigt god choklad och riktigt god kakao. Jag har använt Garants ekologiska kakao och den är riktigt smarrig (trots att den öppnades för flera månader sedan så har den inte tappat alls mycket i smak!) men det finns massor av goda, bara man tänker på att just med tryffel som man rullar i kakao (och framförallt om man gör som jag och även har kakao i) så är kakao en viktig del och liksom det första som kommer på tungan. Är kakaon bara bitter så hjälper det inte att man har massa socker inuti.

12992869_10204703889757752_347147708_nNog om chokladtryffel, jag gjorde fruktremmar också igår! Aldrig testat förut men det var förvånansvärt enkelt och kommer absolut göras igen. I princip är receptet följande: mixad och silad frukt/bär läggs på plåt i ugnen och torkas i evigheters evighet. Värst är det om man vill att de ska vara raw, då tar det hela dagen. Receptet jag följde kokade upp äpplena innan de mixade dem så därför var raw-idén liksom körd redan från början och jag hade ugnen på typ 75 (omöjligt att se på min lilla ugn men någonstans mellan 50 och 100 var min ambition). Jag gjorde en variant med bara äpplen, en med äpple och hallon och en med en mystisk smoothie jag hittade i en omärkt burk i frysen som jag inte har den blekaste vad det är i 😉 Skulle gissa på blåbär och banan… Stavmixer är ett måste, jag försökte hoppa över det men det var hemskt mycket mer jobb. Men annars är det ju bara att mixa (eventuellt koka upp först) och hälla ut på plåten. Jag vände remmarna i citronsyra och socker vilket gjorde att de verkligen smakar godis. Vill man ha kvar nyttighetskänslan kan man ju hoppa över det steget.

Visa - 1

Jag tror det här är den mest pretto mat-bilden jag någonsin tagit. Känns som taget ur en kokbok med jätteavancerade nyttiga ”lev naturligt”-recept. Är taget ovanpå kaminen (tänker inte skriva att jag inte torkade av den innan) eftersom det var det enda stället jag hittade inomhus som gick i färg och jag var för trött för att gå ut. Fick arbeta hårt för att inte få med sotfläckarna på väggen bakom 😉

Och här känner jag ett behov av att tillägga att jag inte alltid gör super-fancy och eleganta godsaker. Häromkvällen blev det geggamoja till teet (tror det här var orsaken till att det inte fanns någon choklad kvar till tryfflarna). Smält choklad med havregryn, mandelmjöl, torkade tranbär, müsli och annat skoj jag hittade i skafferiet. Var klart innan tevattnet hade kokat (min vattenkokare är i och för sig inte supersnabb, men ändå…)
12992249_10204703889597748_1213292912_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s