Fotbollsmatch

Standard

IMG_4821
De är ju inte kloka med sin fotboll här! Såg att alla taxibilar flaggade och tänkte att det var nåt som hänt eller nåt. Nationaldag visste vi ju att det inte var men kunde absolut varit. Sen såg vi folk med flaggor på kinderna, tutor och tröjor och insåg att det var större än nationaldag -det var fotboll!

Varenda liten pytteby vi åkt förbi har haft en stor, satsig fotbollsplan och nästan aldrig har jag sett någon stå tom. Både flickor och pojkar spelar – ibland i blandade lag – och alla är engagerade! Verkar härligt med något att samlas kring, prata om på lunchrasten och åka och titta på på helgen även om jag själv inte riktigt förstår mig på det.
DSC_8932

När jag berättade att jag skulle hit så var just deras fotbollslag och att de kom till kvartsfinal i VM 2014 något många kommenterade. Det, bananer och att de inte har armé verkar vara vad svenskar känner till. Något de blir otroligt stolta över när jag berättar. Ingen på skolan var riktigt fotbollsnörd dock så blev inte lika mycket diskussioner som jag varit rädd för.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s