Valle de Orosí

Standard

Idag hängde jag på läraren/professorn från det college som är här på en utflykt han gjorde. Karen som är pensionär och har varit här lika länge som jag följde också med. Resten var på danslektion vilket hade varit kul men inte kändes super för kroppen min. Han är precis som stereotypen av en professor och ganska inne i sin egen värld vilket är rätt underhållande. Han blev så otroligt fascinerad av vissa saker och kunde inte sluta prata om dem och berätta allt han visste osv. Även när det han visste bara var det vi alla sett/läst. Tyvärr har han supermjuk, tyst röst och talar dessutom oartikulerad australiensisk engelska så jag har jättesvårt att höra vad han säger och Karen höll faktiskt med. Skumt att jobba som lärare och inte kunna prata så folk hör. Han är lärare i religion, fredsvetenskap och filantropi (om välgörenhet och bistånd -spännande ämne!) men var även väldigt intresserad av arkeologi och antropologi.

Så han hade ordnat så vi skulle åka runt i Valle de Orosí/Orosí Valley där det finns en del intressant. Så vi först åkte till Costa Ricas första kyrka. På samma plats verkade det ha byggts och byggts till i många omgångar men den ruin som var där var från 1681. Trevligt att de byggt en park runt men inte superspännande.
DSC_8861

Därefter åkte vi till Costa Ricas äldsta kyrka som fortfarande var i bruk. Första träkyrkan jag sett på länge, kanske enda jag sett utanför Sverige? Annars var väl inte den heller något särskilt.
DSC_8938
De hade ett mini-museum med gamla saker som hade varit i kyrkan genom åren som var lite kul.
DSC_8949

Givetvis hade de läskiga dockor också – jag slutar aldrig fascineras av dem 🙂
DSC_8943

Därefter åkte vi till en botanisk trädgård som är känd för sina orkidéer. Över 1000 olika sorter hade de!
DSC_8967

Det var häftigt uppbyggt och många udda växter. Givetvis tog jag massor av blombilder men den här gången gjorde jag så att jag la upp dem på Flickr så ni får kika där istället. Tror jag fortsätter lägga upp där när jag har många foton som är mer ”fotografiska” och inte bara roliga eller illustrativa. Här kommer ni till det albumet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s