Resan ner till kusten

Standard

Haft en underbar helg med massor av intryck, under bussresorna fram och tillbaka skrev jag en del. Lite osammanhängande eftersom jag skrev allteftersom

Åh vad det känns häftigt att resa. Jag har ju alltid hört så mycket om backpacking och föräldrars och kusiners resor överallt och nu gör jag det själv! En light-version kanske, eller bara en annan. Att sitta på en överfull lokalbuss i Sydamerika med bara ryggsäck och massor av stereotyp-backpackers runtomkring (blandat med lokala av olika slag) gör att det känns väldigt riktigt fastän vi bara är borta över en helg.

Så himla kul att se killarna med skägg, långt solblekt hår i tofs, linnen, pösbyxor och lokala accessoarer av olika slag (hatt med fjädrar/indian-örhängen/hajtandshalsband/exotiska tatueringar osv). Trodde inte såna fanns på riktigt men här är det massor! Och gängen är precis så trevliga som jag hört, två irländska tjejer började prata med oss och berättade om hur länge de varit iväg och vad som var bäst och om vi skulle till samma ställe osv.
DSC_8269

Började regna utanför och då droppade det stora droppar från taket. Kom några på mig men var ett större problem för backpackern bredvid mig som satt på golvet i gången (sa ju att bussen var överfull) och alltså mitt under takfönstret. Hon försökte (med mitt påhejande) stänga det utan att lyckas. Då kom en super-karibisk kille fram och drog till det med den rätta knixen. Såna där små saker som ger stämning.

Kände mig supertrygg på bussen, dels höll ju vi i vårt gäng koll på varandra men tror även de andra backpackersen skulle reagerat om någon skulle snott något av oss. Tog ju 4 1/2 timme och vi hade haft en intensiv förmiddag så vila/sova var nästan nödvändigt. Men är väl mer på kortare bussresor man ska vara på sin vakt?

Vi åkte genom Parque Nacional Braulio Carrillo och det regnade, var galet fuktigt, väldigt dimmigt och luktade som regnskogen på Universeum i Göteborg (jupp, det är så mina referensramar är än så länge – nästa gång jag känner den lukten kan jag säga att det var som Costa Rica). Inte likt någonting jag sett tidigare utom då möjligen Universeum – fantastiskt grönt och med vattenfall mellan alla växter.

IMG_4235

Så här bra bilder får jag när jag fotar genom ett smutsigt regnigt bussfönster…

Just som jag funderade på om det var o-backpacker-aktigt att ha bok med sig (pocket förstås) – den kändes som det mest obockliga i ryggsäcken nämligen – så tar bp:n bredvid upp en stor bibel ur sin väska! Sån bussunderhållning hade hon.

Enligt bussens termometer är det 30 grader inne i den och jag tror säkert den stämmer. Och typ 100% luftfuktighet. Så det är inte hett egentligen, men galet svettigt och äckligt. Känns som att vara i ett litet badrum där någon duschat varmt jättelänge. Myspys.

 Tips från coachen: Om ni ska hamna bakom en bil i trafikstockning, välj inte en lastbil med grisar – de stinker.
IMG_4276

Tips 2: Hamna i stockningen på ett ställe med fin utsikt och stanna tillräckligt länge för att hinna gå av (det var faktiskt ett riktigt uppskattat stopp – så galet vackert):
DSC_8602

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s