Städdag

Standard

IMG_4288
Så himla synd att jag inte tog någon bild på hur klassrummet såg ut förra veckan för det hade varit jättekul att se före-efter. Det var i alla fall nakna betongväggar, inga hyllor utan bara höga staplar med saker, ingen logik öht var saker låg, överfyllda fönsterbrädor som man inte vågade röra för då skulle allt vält, en urgammal rostig diskho som läckte osv. Att det alls fungerade att vara där var för att fönstren och dörrarna alltid är öppna så det strömmar frisk luft igenom hela tiden. Jag såg inga fuktskador men det borde nästan vara det och smutsigt och rörigt var det i alla fall. Nu är det heeelt annorlunda! Som ett riktigt klassrum och inte bara en gammal slöjdverkstad. Jag skrev ju att de har jobbat med att göra hyllor och sånt och i lördags hade föräldrarna varit där och målat väggarna. Hela dagen idag städade och organiserade vi och alla jobbade hårt. En mamma är sömmerska så hon hade fixat gardinerna och duken. Jessica är slöjd/bild-lärare och är med klassen åtminstone två dagar i veckan tror jag och hon hade gjort jättefina skyltar med klassens och lärarnas namn på som jag fick äran (förbannelsen?) att sätta upp. Dora (huvudläraren) kom med dem, sax, tejp och måttband (!) till mig och bad mig sätta upp dem. För att känna mig lagom pressad la hon till att de skulle sitta rakt och inte snett och att det var det jag skulle ha måttbandet till… Jag betonade att jag skulle försöka men då bara skrattade hon. Så där stod jag på en supervinglig stol på superotryggt grus och försökte få det perfekt. Dora är supersöt egentligen och absolut inte sträng men hon vill ha det perfekt, även med eleverna är hon så att de får fortsätta tills det blir perfekt (vilket jag ibland har lite svårt att förstå). Men jag mätte så många gånger på alla möjliga olika håll och kanter så jag behövde inte göra om i alla fall den här gången.
IMG_4281

Sen gav hon mig en enorm pappershög, en pärm och en hålslagare med bara ett hål och bad mig sätta in allt. Så här såg hålslagaren ut:
1500055_picture_7794_3
Jag har aldrig sett en sån förut och förstod först inte hur i hela världen jag skulle få hålen på samma ställe så de passade i pärmen. Dora skrattade så hon grät åt mig -på ett väldigt kärleksfullt sätt. Sen visade hon att jag skulle ta ett papper som redan hade hål och rita (!) var hålen skulle vara – och vända hålslagaren upp och ner så jag såg var jag ritat. Hade jag väl kommit på så småningom men var ju galet ineffektivt… Effektivitet har jag ju dock insett är väldigt svenskt och inte alls lika viktigt varken här eller på Teneriffa.

Men förutom det gjorde jag ju massor med eleverna. Hjälptes åt att städa där diskhon stått t.ex. Det var ganska fruktansvärt. Massor av kackerlackor (kändes det som – var kanske bara fyra) varav en krälade omkring på mitt ben. Och igen skrattade de åt mig för att jag skrek till. Jag är verkligen inte äcklad av djur i allmänhet och spindlar har jag inga som helst problem med (ni minns kanske min husspindel Egon från i somras?) men kackerlackor tycker jag verkligen inte om. Framförallt inte när de är på mig. Ärligt talat är dock kackerlackorna här något mindre hemska än de kanariska, de är mindre här och mer lättdödade. Kanariska kackerlackor har ju typ 20 liv eller nåt och jag har så mycket hemska minnen av ”kackerlackshammaren” i svenska skolan när jag gick där som de fick slå med många gånger för att få djuren att sluta röra på sig (obs. att det var förut när skolan låg i en fuktig källarlokal – tror inte de har problem med kackerlackor längre). Sen såg jag till att gå ut och hjälpa till att sopa löv och då fick jag gosa med massa daggmaskar och gråsuggor istället 😉

Så när ni frågar om jag såg några djur på Costa Rica kan jag säga att jag sett en massa på riktigt nära håll!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s