Spegelbilder

Standard

Blandad dag på skolan idag, killen med autism (Fernando) var på jättebra humör och väldigt pratsam. Han imponerar hela tiden med allt han klarar. Att det kan vara så galet svårt att måla rakt men inga problem alls att knyta en plastpåse liksom. Måste hela tiden vara på min vakt så jag inte hjälper med saker de inte behöver – och läraren är också på mig och de andra assistenterna/lärarna med det. Ofta behövs bara någon som hjälper att t.ex. hålla bananen still så är själva skalandet inga problem osv.

Vi har ett kärlekspar i klassen och idag fungerade det tyvärr inte så bra. Som så många andra har hon råkat välja fel kille att bli kär i skulle jag säga. Han är äldre och sådär stark och tuff som så många faller för men inte jättebra på att förstå och lyssna på vad hon vill. Och hon fortsätter hoppas att nästa gång han pussar henne så ska han inte råka göra illa henne och nästa gång ska han lyssna när hon säger stopp. Känner ni igen det? Och han blir så ledsen varje gång hon blir ledsen och arg på honom och idag var han superdeppig hela dagen så gick inte att få honom att göra något alls nästan. Men jag stod med några andra och målade en spegel typ hela dagen. Blev väldigt fint tillslut faktiskt. De håller på att rusta upp klassrummet så senaste veckan har det varit mycket fokus på att fixa saker som kan användas där. Så de har tvättat/slipat/målat spegel, dekorerat en hylla på olika sätt och gjort en klocka där de ska sätta upp schemat varje dag.
Jag tycker så mycket om när vi är ute så det var helt klart det bästa med målningen. Vi hade en gammal grill som ställ och stod på baksidan av klassrummet ”ute i det fria”. Två av klassrummets väggar är öppna fönster så även därinne är det ju verkligen luftigt men det är så skönt att känna vinden och så. Jag vet inte varför, känns som jag blivit sån naturmänniska senaste året typ bara.

IMG_4189

Härlig metallic-turkos spegelram täckt med många lager papper och tejp för att så lite färg som möjligt ska hamna på själva spegeln…

Imorgon är ”min” klass iväg på utflykt så då ska jag vara med ett gäng superdupersöta småttingar istället. Tror de är typ fem men svårt att säga. De brukar ha rast samtidigt som vi och verkar ganska vilda. Pratar ganska mycket men inte ens en svensk femåring är ju alltid helt lätt att förstå så det kan nog bli en utmaning att förstå spanskt barnspråk. Ser verkligen framemot det och det blir kul med något helt annat en dag.
IMG_4195
IMG_4209

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s