Landat

Standard

DSC_8005
Sängarna är så hårda att det är mjukare att sova direkt i skogen och kudden behövde fyllas på med en tjocktröja för att alls bli nåt men jag har faktiskt sovit gott. Var helt slut efter otroligt intrycksfylld dag igår.

Hur många volontärer det är här varierar tydligen väldigt mycket. Förra veckan hade de vara varit sex stycken men igår kom 17 nya med mig. 15 av dem kommer tillsammans med ett projekt för kvinnligt ledarskap på ett företag som utvecklar medicinsk teknik. De kommer bara var här en vecka och håller sig kanske lite tillsammans men är ändå otroligt vänliga och bjuder in till samtal!

DSC_7940

Företagsgänget

Tror att åldersspannet är 18 (en till förutom jag + en 19-åring) till typ 67. Inte så många i mitten men några som kom med företaget. Det är två stycken från Kanada och resten är från USA. Alla är galet intresserade av Sverige och jag blev snabbt ”the Swedish girl”, vanligaste frågan efter ”how are you doing?” (som jag snart förstod inte egentligen är en fråga) är ”so, how’s Sweden?” och så förväntar de sig en sammanfattning av Sverige på två minuter eller nåt. Jag kör ”kallt, snö, skog och natur”-versionen typ och alla blir ”ahh I wanna go there”… De är verkligen från hela USA dock, både öst- och västkust och norra och södra så de går kanske inte att klumpa ihop. Kanadensarna är totalt ointresserade av Sverige i alla fall.

Efter volontärarbetet idag (som jag får skriva mer om senare) gick vi på rundtur i Cartago (som är staden där vi bor). Har en väldigt satsig och känd kyrka som jag lägger upp bilder på i nästa inlägg (wifi klarar inte så många bilder i taget…) men är ganska stadslikt och stort faktiskt. Otrolig blandning på både affärer och bostadshus, vissa är superexklusiva och andra urgamla och ”bonniga”. Juvel som är lite vår ”ledare” och var den som guidade oss runt sa att vi skulle gå till en ”farmers market” och jag tänkte på den i Candelaria typ som är fyra stånd med frukt och grönsaker. Det här var lite större än så 😉
DSC_8023

Det var så många små stånd fyllda med mat och saker av alla olika slag! Alla tänkbara olika delar av djur, massa djurfoder (i öppna påsar som stank), fisk och skaldjur, bakverk, kaffebönor, ost och så mängder med fruktstånd. Men även hälsokost, tamponger, plasttallrikar, väskor, burfåglar och allt möjligt annat fick plats.
DSC_8030

De flesta åkte sen vidare till Walmart men det kände inte jag var prioriterat så blev då övertalad av en Katie att stanna kvar med henne. Hon är precis som stereotypen av en blond amerikansk tjej. Naiv, extremt turistig, försöker prata spanska men bryter så mycket att de tror hon pratar engelska, vickar på rumpan när hon går, gosar med alla hundar hon ser, tar för givet att alla finns för hennes skull och har inga problem med att vara till extremt mycket besvär för alla andra. MEN hennes sätt att vara så galet komplicerad och jobbig när vi skulle köpa ost (jag fick givetvis inte beställa) gjorde att de inte orkade ta betalt utan gav oss bitarna. Grymt god ”queso blanco” som vi åt på vägen hem!
DSC_8031

Hon drog även in mig i en klädaffär som var förvånande västerländsk och kändes precis som i Los Cristianos eller Stockholm eller vad som helst. Men de hade extremt få kläder –  vilket jag är evigt tacksam för… Katie tittade på varenda plagg i århundraden och köpte nästan hälften. Men det fanns en trappa för mig att sitta i så jag överlevde 😉 Ärligt talat ångrar jag inte att jag stannade med henne, jag är bara otroligt fascinerad över hennes sätt att ta för givet att hon är världens centrum. Till synes helt oberörd av vad andra tycker om henne, eller kanske inte ens tänkt tanken att någon skulle annat än älska henne. Jag tror att det kan vara ganska mycket en fasad (så brukar det ju vara i filmerna åtminstone) men ändå – det är spännande! Fast lika orädd som hon verkar vara för mig (och alla andra) lika rädd är jag för henne, känns som hon byter sida beroende på vem hon pratar med och tror hon är livsfarlig att bli ovän med. Spännande dock att ha träffat! Hon hör ju till företagsgänget som bara är här en vecka och ändå mest hänger tillsammans så är absolut inget problem. Bara en av alla intressanta människor jag träffat och kommer träffa här 🙂
DSC_8033

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s