Shopping

Standard

Igår var en riktig shoppingdag och vi gick längs 34th street som är en riktig shoppinggata. Självklart var vi på Macy’s och det är ju kul med såna exklusiva miljöer men vi åkte bara upp och ner för att ha sett det typ. I nästan alla affärer vi var inne i var det otroligt varmt (ute var det runt +5°) och det var faktiskt ganska jobbigt. Kombinationen varmt och kvalmigt, gungiga rulltrappor och dagen efter metotrexat-medicinen gjorde att jag blev rätt illamående :/ Men det var en rolig dag ändå verkligen!

Jag hade fått tips om Uniqlo som är en kedja med ”japanese values” och den var verkligen annorlunda. Kläderna var sorterade efter vilket material de var gjorda i; linne, linne/bomull, rayon osv. Enkla designer utan krims-krams, huvudsakligen enfärgat och mellan-billigt. Mycket kändes som perfekt om man jobbar på kontor typ med enkla men snygga blusar och kjolar. Sen hade de ett samarbete med en organisation som ville göra traditionella japanska mönster moderna typ så där var en massa mönstrade t-shirts och blusar och de var rätt skoj faktiskt. T-shirten med berget (Fuji?) var en del i den serien. Mer oväntat var väl att de hade en massa tryck med serie-motiv och ärligt talat tyckte jag inte alls det passade in. Hittade i alla fall en supergullig med Woodstock från Snobben 🙂 Köpte även ett linne-linne (helt fruktansvärt att jag börjar få samma klädstil som Y!) och en tunn luvtröja där.

DSC_7834

På Forever 21 köpte jag det mönstrade linnet och två BH:s (finns det nåt jobbigare att handla?! Såå glad att jag äntligen hittade några sköna!).

IMG_4019

Förutom ettan var våningarna bara märkta med punktskrift!

IMG_4023

Coolaste väggen hade helt klart Desigual! Muralmålningar är så otroligt häftigt – sett flera riktigt fina här!

Idag har vi gått runt en massa och det skriver jag om i nästa inlägg men för att fortsätta på shopping-temat så började vi dagen med att gå till B&H som är en enorm ”foto-video-ljud”-affär. Det var verkligen en upplevelse i sig faktiskt och då brukar jag inte vara alls road av teknik-affärer (inte ens fotogrejer tycker jag är så himla kul att titta på).
IMG_4049

Alltså affären var typ ett helt hus och hade två våningsplan – helt gigantiskt! De måste haft ett jättelager någonstans också för i affären fanns bara visningsexemplar och ville man ha något så fick man be personalen skriva en ”beställning” på det. Sedan låg det och väntade på en då utanför kassorna. I taket över hela affären gick rullband som kartonger åkte omkring på – antagligen från lagret till utlämningen. Sjukt coolt!
IMG_4044

Egentligen är det ju helt fel att M håller mina hörlurarna men det är väl ganska talande för hur noga jag kommer behöva kolla väskorna sen så att de inte ”råkar” hamna i hans och åka med till Sverige… Merete, en kompis, har gjort massor av bra reklam för dem och jag har inte hört något negativt alls så då kändes det kul att våga köpa något ordentligt. Jag är van att bara ta de billigaste in-ears-lurarna liksom men jag inser ju hur mycket skönare det är att ha stora och bra. Förutom otroligt mycket bättre ljud så är de noise-cancelling (bakgrundsljud försvinner nästan helt och för mig som är extremt lättstörd och inte kan koppla bort omgivningen så är det underbart) och superdupermjuka. Det svåraste för mig med hörlurar är att de trycker på käklederna. Har man inte ont så tänker man ju inte på det men nästan alla hörlurar ligger mot och trycker ofta ganska hårt mot lederna. In-ears har funkat bättre för mig men de gör egentligen också ont, framförallt om man ligger på sidan med dem. De här är dock så stora att de snarare skyddar leden och så mjuka att jag typ vill gosa med dem 😉
IMG_4047
M: ”det är fyra minuter kvar tills bussen kommer, ställ dig i lä så du inte blir kall”
Jag: kan lika gärna ställa mig inne i affären, det är säkert varmare där och jag ser ju hållplatsen ändå… åhh det här var en kul affär… ska gå in bara lite, det är ju flera minuter kvar… det här kommer jag inte hinna se på fyra minuter…
”Kooooom! Vi tar nästa buss istället, jag vill shoppa!”
Tur jag har sån fin pappa som står ut med mig. Jag tyckte jag var snäll som sa till åtminstone och inte bara lämnade honom där ^^ Jätteskoj papperjoxaffär alltså med kort, fina papper, klistermärken, stämplar, massor av härliga pennor och smågrejer. Hittade lite skoj till Merete som jag brevväxlar med och så en härlig kalligrafi-penna till mig själv (lämnade den jag har på Teneriffa men insåg på flyget hit att jag saknade den) 😀
IMG_4057

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s