Resfeber

Standard

Nu är resan bokad, allt med volontärbyrån (CCS) fixat och det mesta nedpackat. Det händer verkligen det här! Företaget jag är där med känns väldigt seriöst, nästan lite väl organiserat med all information man ska fylla i och hälsodeklarationer osv. men det är ju bra egentligen. Shoppade lite förra helgen:

Bra dagsryggsäck som inte väger någonting, är jättebekväm och rymmer massor men ändå är rätt liten
12746239_10204332457592180_1904318194_n

T-shirts – har i vanliga fall nästan alltid linne men de vill att man täcker axlarna när man jobbar där

Miniförpackningar med shampoo, hudkräm och tandkräm köpte jag redan i Sverige – älskar små söta förpackningar!

Tvättmedelspåsar har jag bett M ta med (och massa varma kläder att ha i NY)

Igår köpte jag färg till skrivaren på Ofipapel för de tipsade om att ta med bilder på släkt, vänner och hur det såg ut där man bodde typ vilket lät kul 🙂 Ofipapel är helt underbart, källaren är som att gå tillbaka 10 år i tiden. De hade extrapris på ställ för disketter (jag vet knappt vad det är, har aldrig använt en), en hel vägg med tillbehör för cd-skivor och de här fina dammskydden till datorer som är lika tjocka som breda…
12767759_10204332457952189_2116808844_n

Glutenfritt bröd tänkte jag köpa i NY för det lär finnas sånt otroligt utbud där

Annars har jag allt tror jag och glömmer jag nåt så kan jag ju köpa det mesta där.

Tidigare i veckan fixade jag ESTA, typ inresetillstånd för USA. Skönt att ha det klart! Fruktansvärt mycket man ska fylla i bara för några dagar och så underbara frågor liksom. Den här typ:
Skärmavbild 2016-02-14 kl. 20.05.15

Planen är alltså följande:

23/2: Åker från Teneriffa till London. Möter Mikael i London och åker tillsammans till New York.

23-28/2: Har det kul och turistar i NY. Försöker bli av med lite jet lag och äter god mat.

28/2: Åker till San Jose, Costa Rica. Blir upplockad på flygplatsen av CCS och åker till huset jag ska bo i som ligger i Cartago. Träffar folk och packar upp.

29/2-19/3: Volontärar och utforskar, lär känna Costa Rica och en massa människor, blir bekväm med både spanska och engelska, gör skillnad och lär mig massor!

19/3-30/3: Åker runt och turistar med Y och förhoppningsvis har jag då hört vad det är vi ska se.

Blir lite lustigt med New York-resan innan, det är ju ett äventyr i sig liksom. Men jag är tvungen att mellanlanda i USA och stanna en natt antingen där eller i London. Och resan känns verkligen jättelång och jobbig så blir jätteskönt att dela upp den lite. Och så har jag ju inte träffat M på ett tag och dröjer sen också innan vi ses i maj. Och så har vi pratat mycket om att åka till USA tillsammans men jag har inte velat för att resan är så lång, känns verkligen som att det är nu eller aldrig. Så då kör vi en minisemester i NY helt enkelt 🙂 Ganska avslappnad och vilsam dock, inte massa planerat eller så utan mest ha det skönt och bli av med jet lag.

Så jag får sällskap på resan både dit och tillbaka och det känns rätt skönt. Jag hatar verkligen att flyga och mår alltid fruktansvärt dåligt på flygplan, dessutom tycker jag det är hemskt tråkigt och jag kan sällan sova. Så det blir bra med sällskap – roligare så liksom 🙂

Annonser

Ett svar »

  1. Vilker rolig vår du har framför dig! New York är en jättehärlig stad. Jag är säker på att den kommer ge mersmak. Sedan allt du ska få uppleva i Costa Rica och att du får umgås med dina föräldrar i resor. Jätteroligt! Lycka, lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s