HiperDino Siam Mall

Standard

I Siam Mall finns en stor mataffär som heter HiperDino, de har satsat extra på ekologiskt, vegetariskt och specialkost och även om det är mycket som skulle kunnat bli bättre så är det en bra affär för sånt. Så den får komma med på Teneriffa-tips-kartan 🙂

Det kan varit mest att jag var ovan och inte varit där förut men jag tyckte den kändes otroligt rörig. Växtmjölk fanns till exempel på tre olika hyllor (inte samma heller utan olika märken på de olika ställena), en del glutenfria specialprodukter stod på särskilda hyllor och en del ute bland det vanliga, all specialkost klumpas ihop på samma hyllor så ”nyttig” fullkornspasta med extra mycket vetefiber kan ligga bredvid den glutenfria osv. Men det lär man sig väl. Som vanligt gäller bara att vara observant och själv läsa på allt även om den ligger bland annat glutenfritt och så.

IMG_3852

”Nyttiga” ekologiska specialkosthyllan

IMG_3854

Och så mittemot är choklad- och godishyllan, bra om det skulle bli för mycket av allt fullkorn 😉

Svarta prisskyltar betyder glutenfritt! Det gäller alla HiperDino-affärer och är väldigt smart. Sen betyder inte det att allt som inte är märkt innehåller gluten utan jag tror de gått efter vilka produkter som det står ”sin gluten” på, vilket det gör på väldigt mycket men inte allt – framförallt inte importerade saker (vilket de hade mycket av). Väldigt praktiskt dock när man vill hitta de glutenfria kexen som står mitt i den enorma hyllan med vanliga kex och kakor!
IMG_3856

 

Superstor mjölkhylla där det allra mesta bara är varianter av komjölk.  Ca hälften av växtmjölken stod här och hälften på specialkost-hyllan. Som ni ser så står mjölken här nästan aldrig i kylskåp, här hade de hade två sorters ”färsk” mjölk också i en kyldisk men den var mycket dyrare och importerad tror jag.
IMG_3858

Sötaste Star Wars-vattnet?
IMG_3860

De hade galet mycket glass! Det allra mesta helt vanlig i olika smaker och former men även mjölkfri kokosglass och sojaglass faktiskt! Och sen vid pinnglassen hittade vi en risglass! Inte jättegod tyvärr men kul att det finns.
IMG_3861

Så en rolig mataffär just för att det var annat än det vanliga. Mycket importerat som sagt, fanns till exempel några produkter från svenska Semper! Vi hade hört att de skulle ha deras knäckebröd men tyvärr fanns det inget när vi var där. De hade Sempers Mix (den på vetestärkelse) och lite kakor men inget som kändes särskilt kul. Så var det på nåt vis med ganska mycket, såg inte så gott ut liksom. De hade en hel del vegetariska specialprodukter men allt var på Seitan som är vetegluten så inget för mig. En del fryst glutenfri färdigmat från La Santiña men inte de goda sakerna jag köpt av dem (piroger typ). En del från Semper men inte det jag skulle vilja ha (knäckebröd och fin mix typ). Massor med nötter och torkad frukt men inget som jag kunde tänka mig osv. Så var det med väldigt mycket tyvärr. Men vi köpte massor med växtmjölk för de hade extrapris (något som jag är ovan vid eftersom det knappt finns på Mercadona eller andra mataffärer), mjölkfri glass, bra-att-ha-till-Costa-Rica-saker och en hel del basvaror som kanske inte var sådär ”wow” men som är nån annan sort än det vanliga i alla fall. Tror inte det går att föreställa sig hur lite variation som finns här om man är van vid Sverige. Och då har det ändå blivit så mycket ”bättre” (mer=bättre tycker jag men kan ju vara ganska skönt med bara en sort av varje också) de senaste åren.

Annonser

Ett svar »

  1. Ping: Siam Mall | Gymnasiet på Teneriffa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s