Siam Mall

Standard

Så har vi äntligen kommit iväg till omtalade Siam Mall (nytt köpcentrum bredvid Siam Park i Las Americas). Och jag håller med, det är ett himla fint centrum! Härlig blandning av inne och ute där det mesta är under tak men det är öppet och luftigt, övre planet är nästan helt utomhus. Det är i princip enbart kläder, skor och smycken som säljs. Inga pryttel-, godis-, teknikaffärer eller liknande, Y saknade Clas Ohlson 😉
IMG_3826
Både Zara och H&M hade dock ”Home”-varianter med sängkläder, kuddar, gardiner, porslin och sånt. Till exempel den här ganska fruktansvärda duken:IMG_1419Jag är verkligen så nyfiken på vem som satt och funderade på vad de skulle ha för motiv på dukarna och tänkte att ”ja men tallrikar, bestick och saltkar har vi ju så få av så då vore det praktiskt med en massa illusioner av det så bordet ser mer fyllt ut” typ. För det är ju inte alls så att man blir superförvirrad och risken att råka hälla upp mat på en av de målade tallrikarna känns överhängande…

Hur underbar fåtölj är inte detta?!
IMG_3837

Supercool t-shirt som på bara en timme fick 150 likes när jag la upp den i facebook-gruppen Vi med Celiaki 🙂 Nu har jag fått massor av frågor om hur man köper den men den verkar inte existera online… Mycket mystiskt! Funderade ett tag på om det kanske var någon som bara smugit dit den men kom på att den faktiskt har prislapp och artikelnummer så borde ju vara i deras sortiment.
IMG_3828

Utbudet av varma tröjor och halsdukar var som vanligt stort, även vinterjackor verkade populärt (helst jättetjocka pälsfodrade grejer) – sånt finns väl knappt ens i Sverige så här års?! Var är vårmodet liksom?IMG_1420

Och om inte stickade tröjor kändes nog så säljer de nu stickade skor också, ruskigt lika ett par yllesockor mormor stickat åt mig! Så fantastiskt knasigt på ett helt underbart sätt! Som ni ser nedan hade de även skor med halsduk – det känns som det ska vara väldigt kallt om man ska behöva halsduk till skorna… Men den var helt löstagbar så går säkert att använda som hårband typ – kanske är superpraktiskt att alltid ha ett band med sig på skon?
IMG_3844IMG_3845

På övre planet låg alla matställen men även en hel del ytterligare klädaffärer. Och alla barnaktiviteter som var ganska fantastiska. Jag hade en idé om att planen med köpcentrumet var att pappor och barn skulle åka till vattenlandet Siam Park och så skulle mammorna under tiden kunna vara på Siam Mall men med allt kul de hade för barn så verkar det inte vara tanken. Bland annat hade de ett jättesött litet tåg typ Skansen-style som åkte omkring
IMG_3832

Och så en helt fantastisk äventyrspark som jag är så otroligt ledsen över att den (som så mycket annat) kom några år för sent för mig. Hur många år som helst var ju klättring av olika slag typ det bästa jag visste – jag hade älskat det här! Förhoppningsvis hittar många av dagens barn dit i alla fall och har det skoj!

Området är en höghöjdsbana, en studsmattepark (med studsmattor även på snedden så man kan hoppa åt sidorna!), en rink med konst-is, en lekpark för de yngsta barnen och så en ställning med 7-8 olika typer av ”klätterväggar”. Så värt ett besök om man har barn som gillar utmaningar och vill röra sig!
IMG_1423IMG_1426

Extra roligt var det att det var så himla bra mat! Fanns flera matställen som såg helt ok ut och vi testade ett som hette Noodlebox & Sushi – grymt bra! Vi tog varsin ”nudelbox” och så en liten smakportion sushi för att testa (visade sig att nudelboxarna var väldigt stora och mättande så räckte till middag också…) och jag har inte alls stor erfarenhet av nudlar, bara ätit det ute en gång förut så har inte så mycket att jämföra med men jag tyckte det var väldigt gott och fräscht! Sushi däremot har jag ätit massor och det här var helt klart en av de bästa jag ätit.
IMG_3836Tydligt och bra uppmärkt vad som innehåller olika allergener och det allra mesta var glutenfritt. Älskar när det är upplagt så här så man får välja själv, annars brukar det vara helt hopplöst att hitta något som är både glutenfritt, vegetariskt och gott. Det fanns såklart äggnudlar men även udonnudlar, risnudlar, rispasta och ris! Och så massor av olika ”ingredienser” och sen olika såser. Stort plus för att de använde naturligt vetefri soja – det är extremt ovanligt. Enda negativa var att jag inte såg hur väl de rengjorde wok-pannan, kan tänka mig att de är villiga att vara extra noga men är man känslig så kanske det inte funkar tyvärr.
IMG_3834
Det här inlägget blev så långt så tror jag sparar det jag tänkt skriva om mataffären till ett eget inlägg imorgon 🙂 Men Siam Mall är helt klart värt ett besök om man är shoppingsugen! Enda klädaffären jag saknade var Primark som finns i Santa Cruz, förutom det har Siam Mall ”alla” och stora versioner av dem dessutom. Efter lite klurande tror vi att målgruppen ändå är typ mammor och affärernas utbud är anpassat efter det. Så många av de affärer jag annars kan tycka är lite ”tantiga” var positiva överraskningar medan t.ex. Pull and Bear som i vanliga fall är extremt fokuserat på ungdomar var en besvikelse med inte alls min stil. Jag är ju inte jättemycket för att shoppa egentligen men gör jag det tillräckligt sällan och, som nu, har ett specifikt syfte (inför Costa Rica) så kan det vara lite kul. Ser också så otroligt lite affärer här nere i vanliga fall, är ju en helt annan sak i Sverige när man går förbi dem hela tiden. Det finns ju även i Los Cristianos stad men jag vet inte varför det känns som att jag aldrig ser dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s