God Jul!

Standard

Varit lite tomt här på bloggen i december och det är inte säkert det blir bättre framöver heller för den 29:e åker vi till Sverige i två veckor. Jag ska se till att ni får lite fina vinterbilder åtminstone men annars vet jag inte hur mycket internet jag kommer ha och så.

Här kommer diverse blandade jul-bilder från december och med det önskar jag er en riktigt god jul!

Vi har bakat en hel del i år, både mer och mindre lyckade saker. Till höger ser ni ett försök till knäck som nåt gick väldigt fel med – kokade i evigheter men blev jätteskumt. Andra satsen blev bättre dock. Och så har vi gjort lussebullar som inte smakade så mycket saffran så de fylldes med mandelmassa, margarin och kanel och då blev det väldigt gott 🙂 Pepparkakor (med sjukt söta formar som vi fått!), skorpor x2, bondkakor, nötkakor med chokladsmörkräm m.m.
IMG_3349IMG_3347IMG_3390

Och så var det ju Lucia som blev väldigt fint. Väldigt märklig känsla att vara tärna med kort hår av någon anledning men det kändes rätt bra 😉
IMG_3355

”Bara för att” spenderade Emma och jag en dag på stranden typ en vecka innan julafton, så ni kan sitta där i Sverige-rusket och vara lagom avundsjuka på vårt klimat 😀
IMG_3337

Här hänger både tomtar och tre vise män/kungar på balkonger, ovanligt få i år dock – kanske går mode även i julpynt?
IMG_3372

”Köp dina kungar här”
IMG_3366

Pysslade ihop en liten julkrubba av sockerpasta, inte helt lätt men ganska mysigt 🙂
P1000324

Tradition här är att samlas på stranden kvällen innan julafton och sjunga, titta på solnedgången och dricka gott. I år var även jag med för första gången och det är lite häftigt, kanske inte så mycket julkänsla men väldigt speciellt ändå att kunna fira jul så här.
P1000334

Vår ganska underbara jul-hibiscus med massor av pynt, väldigt mycket ljusslinga (levande ljus känns lite väl risky), en origami-stjärna, blommor som inte går i färg och så lite paket med översatsiga rim. God Jul!
IMG_3397

Annonser

»

    • Hej! Det finns inget svenskt gymnasium på Teneriffa utan jag har läst på distans (online) på Korrespondensgymnasiet (titta på fliken Skolan för att läsa mer om det). Det finns engelskspråkiga skolor men de är privata och ganska dyra. De ligger inte i Los Cristianos men ganska nära och det går buss. Vad jag har hört är de inte jättebra men okej. Och så finns det ju spanskspråkiga såklart som också är okej men inte super. De jag känner har haft ganska svårt att få godkända betyg i de spanska gymnasierna, trots att de kunnat språket hyfsat. Vill man studera vidare i Sverige sen kan man tillgodoräkna sig de flesta ämnena men får läsa upp svenskan och nåt mer på komvux.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s