Fotograferat vigsel

Standard

DSC_5296

Fredagen den andra oktober fotograferade jag ytterligare en vigsel här i svenska/norska kyrkan, för varje blir jag mer erfaren och det känns bättre och bättre. Klart det är grymt nervöst och jag har så mycket mer att lära men jag var rätt nöjd med bilderna när jag ”lämnade över dem” (online då de redan åkt tillbaka till Norge) i helgen. Tror inte folk förstår hur många timmar efter själva foto-tillfället med bearbetning som krävs för att få till bra bilder. Jag vet att många tycker fotograf är väldigt dyrt men räknar man med all tid är det ju ingen hög timlön. Ju högre pris en fotograf tar ju dyrare utrustning och ju fler timmar efteråt lägger hen troligen (förutom längre erfarenhet). Och skatt, shit vad mycket som försvinner om man jobbar i Sverige! Tror många (inklusive jag) glömmer att så mycket försvinner från priset en vara säljs för. Därmed inte sagt att det är fel med skatt, det menar jag inte. Men bara för att plastprylar från Kina säljs för nästan ingenting (och tillverkas av människor som verkligen får typ ingenting) så kan vi inte förvänta oss att allt är gratis. Även egenföretagare vill ha mat liksom… Ju mer insatt jag blir ju mer hopplöst verkar det vara, jag tror jag ska försöka bli anställd ändå och sen kanske ha nåt eget vid sidan om. Bröllopsfoto är ett awesome extra-jobb och jag tycker det är så kul! Det var typ det jag tänkt skriva från början men blir så irriterad på okunskap att jag behövde skriva av mig om det också.

Tror jag skrivit det förut men jag tycker det är så otroligt dumt att vi inte har typ baskunskap i högstadiet/gymnasiet där grundläggande saker man behöver veta skulle läras ut. Typ skatteregler och en superkort sammanfattning av vad eget företag är och innebär och hur man går till väga för att starta ett. Men även vad som gäller när man söker jobb, är anställd, ska deklarera, ha bankkonto, ha försäkringar, laga mat, ta hand om och uppfostra ungar och annat sånt. Som det är nu är det bara på ekonomi-programmet man lär sig något alls om ekonomi och bara i Psykologi 2 (helt frivillig och typ ingen läser den) som det tas upp någonting kring barnuppfostran vad jag vet. Sen kanske det är annorlunda i en vanlig skola, det vet jag ju inte men jag tycker det borde vara ett obligatoriskt skolämne.

DSC_5355

Fler bilder från vigseln och porträttfotot efteråt ser ni här (om ni går in och tittar så lova att klicka på första bilden och se alla i fullskärm – blir så mycket bättre!):
http://frejasfoto.com/benedikte-amp-christian
DSC_5488

Annonser

»

  1. Så otroligt fina bilder! Och vilket kul extrajobb! 😀

    Och håller VERKLIGEN med om att man borde lära sig om typ skatteregler, ekonomi och barnuppfostran mm… Nu har jag ju nio småsyskon så barnuppfostran har kommit naturligt för mig, men jag fattar nästan inget alls om hur man ska ha koll på allt annat sedan när man flyttar hemifrån 😮 ”Baskunskap” Låter bra, haha 😉

    niniz.bloggplatsen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s