Första dagen på skolan

Standard

IMG_2367

Skolan delar hus med ett äldreboende vilket bara är så underbart. Man har typ börjat lära känna några av dem lite grann, det finns en man som rullar omkring hela dagarna och inte har något alls att göra. Så det gör typ hans dag när vi hälsar och småpratar lite.

Väl inne ser det rätt skollikt ut förutom att det bara finns ett klassrum och det är labbsalen. Och det är bara en eller två i varje lärar-arbetsrum. Förutom labbsalen finns det arbetslagsrum som är lediga för det mesta som vi elever kan sitta i och även ett litet samtalsrum typ.

IMG_2334

Huvudorsaken till att jag åkte ner var ju för att labba i Naturkunskap så det var på schemat hela måndag förmiddag. Vi fick se hur ”musslor” (potatisbitar…) reagerade av att ligga i  vatten med olika salthalt (hypotesen vi satte stämde, förstår ni hur det går och vet ni vad det beror på och kallas?) . Fortsatte prata om Östersjön och läraren Johanna ritade alla fina djur som finns och vad som händer när bönder (traktorn) släpper ut en massa konstgödsel och det hamnar i vattnet. Sen hade vi en bonde med som höll ett väldigt försvarstal om hur de inte alls gör de längre och alla åtgärder de har för att det gödsel de använder inte ska hamna i vattnet. Vilket nog till stor del stämmer, Östersjöns problem nu är framförallt ”gamla synder” som Johanna uttryckte det och de andra länderna som gränsar till den.

IMG_2320 IMG_2325

Sen testade vi vad som händer när vi äter marsansås… Nej, det gäller ju all mat men marsansås var väl extra tydligt antar jag. Vi fick spotta (tillsätta enzymet amylas) i en av glasen och sedan låta det stå lite. Från att ha varit en riktigt tjock smet (vi hade mindre vatten än man ska från början) blev det helt vattnigt. Så det är så det går till när enzymer bryter ner maten vi äter.

IMG_2326 IMG_2330

Jätteskoj dag helt enkelt och så småningom ska jag blogga om resten av veckan också. Den här veckan har pluggandet varit prioriterat och när jag inte pluggat har jag umgåtts med folk och när jag inte gjort det heller har jag sovit! Därav dåligt bloggande. Idag ska vi in till Kalmar och titta på deras prideparad 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s