Alvgrim – rollspelsäventyr för barn på Wenngarn

Standard

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 18.05.14

Jag har fått äran att bli introducerad till folket Alvgrims värld och till och med blivit nära bekant med drottning Myrhandaa, en av ledarna. Alvgrim är ett folk som för det mesta ser ut ungefär som människor men även kan anta andra skepnader (som djur, träd och stenar), det som kännetecknar dem är att de är otroligt kreativa. Gissa vilka som ligger bakom hjulet, elden, grottmålningarna, musikinstrument osv? Alvgrim har alltid ett finger med i spelet när det gäller bra uppfinningar, vacker konst, roliga skämt och andra bra idéer. Hela deras historia finns att läsa här. För det mesta håller de sig undan människorna men i år behöver de hjälp och därför har några av dem valt att visa sig på Wenngarns slott utanför Sigtuna. Varje torsdag, fredag, lördag och söndag under hela sommaren tar de risken och avslöjar sin existens för en utvald skara barn för att få hjälp att lösa Marsipanmysteriet.

DSC_2910

Det är nämligen så att greve Magnus Gabriel De la Gardie som uppförde slottet på 1600-talet hjälpte Alvgrim och lät dem bo på slottsområdet (de hjälpte honom dock såklart med typ allt vi idag uppskattar med slottet). Magnus Gabriel älskade socker och importerade mängder av socker och marsipan (på riktigt!) och tappade tänderna tidigt till följd av sitt sötsaksätande (på riktigt), hans sockerbagerska var Alvgrim och hon provade en gång att ge marsipanen magiska egenskaper (kanske, kanske inte på riktigt) vilket fick en massa konsekvenser. Greven lever kvar på slottet som spöke och får inte ro förrän receptet är förstört men bagerskan gömde det och Alvgrim behöver hjälp av barnen för att hitta och förstöra det innan det kommer i fel händer.

DSC_2818

Vägvisare Leriin Seianannyr tar äventyrarna till det här rummet och berättar om Alvgrim och deras olika gillen. Sedan får barnen välja det gille som de är mest lika och klä sig i typiska Alvgrims-kläder

DSC_2776

Trollsländan är Alvgrims symbol och den här vackra stenens magi kommer äventyrarna få veta mer om

Så nyfikna, kreativa barn på mellan 8 och 12 år är varmt välkomna till Wenngarns slott och hjälpa till! Jag kan lova kluriga ledtrådar, spionerande på hemska Kommittén, källarsnack med grevens spöke, häftiga kläder att låna och helt enkelt en superskoj eftermiddag! För föräldrar finns det under tiden ett fantastiskt häftigt slott att se (hela är öppet nuförtiden), en stor loppis, en vacker slottspark, konstutställning, bibliotek, fik, pizzeria, restaurang m.m.

DSC_2787

Drottning Myrhandaa, fast om någon vilsen besökare virrar sig upp till hennes rum säger hon att det är maskerad på gång (Alvgrim vill inte bli avslöjade)

DSC_2952

Magnus Gabriel De la Gardies förtvivlade spöke gömmer sig i slottets källare

Har ni tur så kanske ni kan få en fika med mig också efter äventyret! Mitt jobb är att eh… ”hjälpa” drottningen, Kommittén, spöket och munken att visa sig typ… Vi är tre stycken som delar på gångerna och jag vet ännu inte vilka dagar som jag kommer spela.

Gå in på hemsidan Alvgrim.se och boka, se vilket Alvgrim-gille du skulle tillhört om du varit Alvrgrim eller lär dig något på deras språk Xhaimeran!DSC_2863

Sorry för reklaminlägg men det här är ett så otroligt roligt projekt och jag är så glad att få vara en del av det men marknadsföring är dyrt och de har valt att lägga pengarna på själva äventyren istället så alldeles för få känner till det. Det måste vara minst ca fem barn per äventyr för att det ska gå att köra också och det vore ju trist att behöva ställa in något pga för få anmälda!

Annonser

Ett svar »

  1. Ping: Återbesök i Alvgrims värld | Gymnasiet på Teneriffa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s