En riktig midsommar

Standard

Blev en så himla fin dag igår med riktigt traditionell midsommar hos Klingsbos

Vi började med superhärlig buffé; massa lax, sill, potatissallad och kallskuret m.m. En av gästerna hade ursprung i Libanon och blandade upp vårt traditionellt svenska med tabouleh och supergod hummus. Allt utom mjukbrödet var dessutom glutenfritt och det var ganska underbart 🙂
IMG_1434

Sen cyklade vi genom sommaridyllen (om man tänker bort kylan och molnen åtminstone) till ängen utanför M och mig (vi bor i olika ändar av samma väg så det är inte långt) och plockade blommor till stången. Det var så mycket vykortskänsla över det att jag knappt kunde tro att det var på riktigt.

IMG_1442

Jag menar, hade det inte varit kass kvalité för att jag fotade med mobilen medan jag cyklade på en cykel som jag knappt nådde ner till pedalerna på så hade det här lätt kunnat vara en reklambild för Sverige. Men ingen skulle någonsin gå på att det faktiskt var på riktigt. Hur ofta cyklar vuxna män runt med en korg proppfull med blommor på en grusväg ute på landet liksom? Alldeles för sällan!
IMG_1456

Så hjälptes vi åt att klä stången och det blev blommor över för att göra kransar också. Supersöt stång deluxe med lupiner och rosor som bankades fast och sedan dansades runt. Jag gjorde supertraditionell krans som hänger på min dörr nu och Sofia gjorde en jättesöt till katten!
IMG_1565 11028051_10205709022577120_6960693989646708696_n

Som inte riktigt förstod vad den skulle vara bra för…

IMG_1507

Men med lite övertalning så blev det en riktigt fin midsommarkatt tillslut
IMG_1523

Tack för en jättefin dag alla som var med! Och nu kan mormor vara lugn för jag har ingen chans att glömma bort att jag är svensk, klart imponerad att libanesiskan hängde på alla konstiga traditioner – men efter 25 år i Sverige var hon väl härdad 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s