Egon och mini-Egon x100

Standard

Okej, sorry att jag inte bloggat på länge men har tagit tills nu i princip att bli frisk från den där himla infektionen (dock fortfarande tjock i halsen och hostig) och har velat lägga den lilla energi jag haft på andra saker (uppdatering om de saker kommer snart). Men nu är det sommarlov och förhoppningsvis blir det lite mer tid för bloggande 🙂

Hoppa dock över just det här inlägget om du tycker spindlar är obehagliga

IMG_1162
Jag kan ju börja med att uppdatera er om spindlarna som jag skrev om för några inlägg sen. Huvudsakligen tror jag det varit typ en spindel, en jättegigantisk och eftersom min pappa kallar allt stort för Egon så döpte jag spindeln till det. Den har suttit i köksfönstret typ varje kväll och ibland även dagtid och vi har levt fridfullt sida vid sida med varandra. Tills i förrgår. Då var hela diskbänken och lampan och typ halva köket injoxat i spindelväv och jag kände att Egon började ta lite för mycket plats. Fönstret var helt ok att hen vävde in men diskbänken behöver jag ju använda (till och med oftare än jag gör nu kanske) och det kändes inte alls schyst att riva ner hela nätet för att jag ska stå där och diska liksom. Så då bestämde jag mig att det var dags för storhetsvansinnes-Egon att flytta ut i den fina naturen utanför. Jag tror dock Egon förstod det för sedan dess har jag inte sett henom. Imorse fick jag dock den superhärliga överraskningen att Egon och följaktligen även jag eftersom det är i mitt hus hen bor har fått tillökning. Hen (antar att jag i fortsättningen kan kalla Egon för hon – är väl bara flickspindlar som får ungar?) tyckte dock inte att det räckte med typ en eller två mini-Egon utan bara i fönstret satt säkert hundra stycken.
DSC_2741
Jag är av åsikten att inget djur är härligt när det är för många. I söndags var jag på Wenngarn och det var hästhoppning, en två tre hästar är jättemysiga men hundra stycken på samma ställe tycker jag inte alls om. Detsamma gäller katter, fåglar, fjärilar, insekter och inte minst människor. Jag antar att det är för att jag inte kan ha kontroll, jag vill att det ska vara tillräckligt få för att jag ska kunna ha koll på var de är. Förutom den grejen då att jag tycker det är obehagligt med massor av djur på samma ställe så insåg jag ju också att om en spindel kan väva in ett halvt kök på en natt så vill jag inte tänka på hur mycket så där många spindlar kan väva in. Köket också, alltså jag vill inte ha djur i närheten av min mat. Om mina älskade helt underbara katter inte får vara på diskbänken, hur sjutton ska jag motivera att hundratals okända spindlar ska få det?
DSC_2742
Så jag öppnade fönstret som de flesta praktiskt nog satt i och föste ut dem. Fick knappast ut alla men förhoppningsvis fattar de hinten. Jag är alltså en hemsk människa och om det inte regnar imorgon så vet vi alla helt säkert att det där om att det ska regna om man dödar en spindel inte stämmer för ganska många måste dött när jag föste dem och flera lär väl frysa/svälta ihjäl. Jag hoppas bara att Egon inte blir helt tokig och förstår att det är jag som slängt ut hennes ungar, kanske vaknar jag helt invävd imorgon…  Man kan ju tycka att hon skulle visa sig och ha lite koll på ungarna så jag kunde hjälpa henne ut också men det tyckte hon tydligen inte…

Kul att ha sett spindelbebisar i alla fall, nu vet jag hur de ser ut typ… Håller er uppdaterade med hur äventyret fortsätter – givet att jag inte kvävs till döds av spindelväv eller nåt alltså.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s