Flygresa och arthritis perks 2.0 / Flyga med rulle

Standard

Sist jag flög till Sverige gjorde jag det med kryckor och då skrev jag lite grann om vilka skillnader det innebar https://gymnasietutomlands.wordpress.com/2015/03/19/flygresa-och-arthritis-perks/ och när jag flög med kryckor till Fuengirola skrev jag ett helt inlägg om det https://gymnasietutomlands.wordpress.com/2014/11/13/flyga-m-kryckor/
Den här gången flög jag med rulle och det funkade verkligen över förväntan. Inlägget är kanske lite rörigt då det mesta är skrivet allt eftersom under resan men så kan det vara.

Först vi vänta i en evighet på att någon skulle visa oss till specialsäkerhetskontrollen. Jag vet att jag har sett en annan som ligger bredvid den vanliga men jag tror jag hörde något om att den var avstängd för tillfället så då fick vi åka till andra änden av flygplatsen ungefär. Väldigt osäker på varför vi inte skulle kunna ta den vanliga, har aldrig fått gå igenom någon special-variant förut liksom och den såg ju ut och funkade precis som alla andra bara att det var dött på folk typ. I alla fall, när vi väl kommit igenom den var det inte tillräckligt med tid för att gå och kolla i affärer men det var ok. Jag försökte envisas med att jag hittade till gaten själv och skulle stanna och köpa vatten på vägen men då envisades ”fixaren” med att de skulle vänta på mig. Det var typ han som körde en dansk tant och så hade hon en vän/fru med sig. Ett ilskt engelskt par hängde också på men de försökte hålla sig för sig själva… 😉 Men ja, sen blev vi lämnade borta vid gaten och då smet jag iväg och köpte kaffe.

IMG_0824

Han sa och skrev upp att han skulle komma tillbaka om tio minuter (13.35). 25 minuter senare kom en annan tant och började fundera och så småningom fick vi komma iväg. Då hade det engelska ilskna paret blivit helt tokigt på att de insåg att vi inte skulle komma in först i planet och alla kaosade sönder. Det var dock då det spännande började:

 IMG_0799  IMG_0802

För att komma in i flyget utan att gå i trappor hade de en slags buss med hiss upp som kändes extremt opraktisk. Såg läskigt ut redan innan men det var ingenting mot vad det kändes när den halvvägs upp släpper och åker ner. Mannnen bredvid sa att jag skulle tänka att det var Gröna lund och det kändes väldigt mycket som fritt fall… Dessutom lutade den lite utåt så jag som inte låst stolen höll nästan på att åka över kanten… Sen var det som en buss på typ fyra meters höjd liksom och kändes grymt instabilt och skumpigt… Tanten mittemot hade lånerullstol med trasiga bromsar. Det var intressant kan man säga… Mer spännande sätt att ta sig på planet får man leta efter! Jag kan ju gå så hade inte varit några problem att ta buss och trappor som alla andra men det här var ju skoj 😉 Sen gick allt bra och det var så skönt för jag hade valt plats nästan längst fram.

Kaptenen började med att ropa ut att ”The cabin crew is Jesus and his team”, kan inte bli annat än en superresa då ju!

IMG_0813

Med på listan över onödiga uppfinningar: Metallplutt att fiska upp teet med…

Mannen bredvid har inte sagt ett ord på hela resan men frågar plötsligt ”what’s the thing with men that pluck their eyebrows? What’s it all about!?” Och pekar på en snubbe som står framför oss och fixar med sin väska. Så sjukt random!
Ham smygfotade även folk i toakön och skickade bilderna till folk (älska att Norwegian har gratis wifi, hata att det bara nästan funkar).
Det regnar givetvis i England och vi ser stora gröna fält med ulltottar. Påminner om Irland-resan förra sommaren och är så helt olikt miljön jag varit i de senaste månaderna. Danskarna bakom mig skrattar åt fåren och säger ”får får får? Nej, får får lamm” visste inte att den ordleken fanns utanför Sverige men det känns så hemlikt på nåt sätt trots att de var danskar som sa det. När jag ser regnet, dimman, fåren, gräset och hör svenska ordlekar känner jag verkligen att jag snart är i Sverige igen. Och det känns himla bra.

Mellanlandningen i Gatwick gick också super, alla var grymt trevliga även där. Det var nästan att jag missade säkerhetskontrollen då den inte var skyltad överhuvudtaget men då frågade jag en man och så hamnade jag rätt 🙂

IMG_0818

Svårt att fånga på bild men det var en lång spiral-backe ner istället för trappa/hiss och det gick sjukt snabbt med rullen xD Sen körde jag nääästan in i en skolklass…

IMG_0820

Alltså inte okej att den första reklamen jag ser när jag är i London är för Mamma Mia!

IMG_0823

Till och med larmknappen är lite handikappad stackarn.

Flygningen från Gatwick till Arlanda flöt också på bra. Började bli rätt trött men kunde vila och det var ju inte så långt.

Alla var så himla trevliga och hjälpsamma (lite för men så är det ju). Skoj det här också med att man automatiskt snackar med folk bara för att de också har rulle. Inte som att man egentligen har jättemycket gemensamt ju men jag gillar att man kan småprata lite och klaga över att man måste vänta hela tiden osv. Lite gemensamt kanske man har gemensamt också – kvinnan jag fick vänta med (danskan) hade också barnreumatism och svår astma och brukade vara på Teneriffa för att hon mådde så mycket bättre där. Hade samma medicin som jag och var inte helt olik (25 år äldre men så är det ju). Jag tror inte det berodde på att vi hade rulle båda två som vi hittade saker vi hade gemensamt, det är helt enkelt för att vi människor har väldigt mycket gemensamt om vi väl vågar prata med varandra.

Båda planen var helt bokade, ena fick jag gå på först (var enda i rulle) och andra var vi åtta stycken som fick gå på sist. I båda fallen fick de typ vänta på mig/oss vilket kändes lite drygt men det var ju ingen annan som brydde sig.

Utroparen på flyg 2 var ju rolig också: ”We are preparing for landing, if you are afraid of the dark you can turn the light on”
”Girls and boys and little babys, welcome to Arlanda airport” ”Tack”
Älskar när de har lite humor!

Resan gick överlag väldigt bra. Det blev lite stressigt i London för att jag först fick vänta länge på att de skulle hitta rullen och sen ville de ha in mig först på nästa plan. Men annars har flutit på perfekt och alla har varit himla trevliga och schysta. Absolut över förväntan och även om jag kanske klarat att gå så är det helt underbart att kunna lägga mig nu och inte ha fötter som skriker. Jag lät till och med rullen ligga kvar i bilen tills imorgon för jag vet att eftersom jag inte belastat fötterna idag så kommer jag kunna gå hyfsat imorgon. Och axlar och händer kommer uppskatta att inte belastas mer just imorn… ;P That spoonie-life…
Annonser

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s