Sista kanelbulleklubben

Standard

IMG_0779

Idag var min sista kanelbulleklubb för i år men de allra flesta kommer vara kvar i höst så det känns helt okej. Jag är ju lite origami-nörd så det har hela tiden legat i bakhuvudet när vi planerat att göra någon slags origami. Det är inte helt lätt att hitta saker som även förskolebarn kan göra utan att tappa tålamodet dock. Jag vill ju att det ska bli något om jag ska göra det, det finns superlätta vikningar såklart men då blir det mest ett vikt papper. Men den här fjärilen blir himla fin och är ändå väldigt enkel så nu fick jag in den. Det är ju Kristi Himmelsfärd och vad sjutton pysslar man till det liksom? Jo men fjärilar flyger ju i himlen, eller hur? Så det blev det och duvor att färglägga för de yngsta.

IMG_0763
De där sista minuterna innan barnen kommer har vi aldrig något vettigt att göra. Mikael tyckte dock det var så kul att vika fjärilar att han vek av alla möjliga papper han hittade i köket. Det visade sig funka att vika även med servetter och klotter-lappar. Men att få dem att flyga var svårare.

IMG_0767
Sista minuterna känns alltid jättelånga men idag var de dessutom lite sena så när det äntligen plingade på dörren sprang vi dit för att öppna. Men det var bara två stycken som stod där och vi trodde ett tag att det bara skulle bli dem. Hemskt ompysslade och ihjälfrågade blev stackarna i alla fall med tre stycken pratsugna ledare, trots att de bara ville läsa KP.

IMG_0769
Sen kom resten ändå och det blev en jättefin gång. Lite trasslig start med diskussioner om sittkuddar men när vi väl började pyssla gick det fint och var jätteroligt! Vi delade upp dem så att det till en början bara var jag och de tre äldsta i ena rummet och resten målade duvor. Sen kom ett gäng till in så småningom och så var det ett gäng kvar i kyrksalen. Det är så härligt att få tid att sitta och småprata med dem och få höra vad de tycker och tänker om saker. Fast idag var det mest jag som blev utfrågad tycker jag, det är en stor grej för dem att jag är 18 nu och de har nya frågor om det varje gång vi ses. Idag var det om jag behövde betala skatt så det diskuterade vi kring en stund varför man gjorde. Sen undrade de när jag ska flytta hemifrån för det gör man tydligen på dagen man fyller 18 i deras värld men de blev glada att höra att jag skulle bo kvar i LC även nästa år. Hittills mest fascinerande är att jag får äta glass när jag vill, de frågar alltid om jag ätit någon glass innan vi ses och blir alltid lika besvikna när de får höra att jag inte alls äter glass varje dag – fastän jag får! Så himla konstigt!

Riktigt fina fjärilar blev det i alla fall och en superavslutning för den här terminen för min del. Ses igen i höst!

IMG_0772

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s