Flygresa och arthritis perks

Standard
IMG_0134

Aldrig flugit i ett så här brett flygplan förut, lite löjligt men det kändes som om jag var med i nån amerikansk film typ – bara där jag sett såna 😉 Tanken var alltså att bilden skulle vara på hur stort planet var och inte på den gulliga ungen… Så bra gick det

”Cancer perks” talar de om i The Fault In Our Stars (Förr eller senare exploderar jag – John Green (grymt bra bok)) jag vet inte vad det här kallas, arthritis perks kanske?… Skrev om det sist jag flög att jag fick sitta längst fram i business class med ett helt säte för mig själv. Riktigt så blev det inte den här gången men jag fick gratis te och det är alltid nåt. Flygvärdinnan sa bara ”det bjuder jag på eftersom du hade ont i benet”. Det kändes lite skumt, jag gillar egentligen inte särbehandling och tycka-synd-om-gärningar, en sak är ju att göra saker för att jag slippa gå eller nåt men det här hade ju ingenting med fötterna att göra. Fine en orsak till att jag valde te var att värma mina onda fingrar men det visste väl inte hon heller!

På flygplatsen slapp jag den jättelånga kön för att få boardingkort också. Vet dock inte om det var för kryckorna eller för att jag var ung och söt. Kanske kombinationen 😉 Grymt skönt var det iaf! Vad som var ännu mer lyckat men som inte räknas som arthritis perk eftersom det inte var medvetet var att han som alla andra var noga med att väga handbagaget mitt men inte hade koll på vilken viktgräns som gällde. Antar han var van vid något annat flygbolag eller om det var personalregler eller nåt men han trodde viktgränsen för handbagage var 10 kg när den egentligen var 5… Jag hade inte haft en tanke på det utan tyckte bara det var supersmidigt att strunta i väska att checka in så jag la ner allt i handbagaget och det fick plats utan problem – så mycket hade jag ju inte. Tänkte bara inte på att alla teknikprylar ju väger massor… Ibland har man flyt bara och på hemresan hade jag ändå tänkt checka in en väska eftersom jag ska ha med en del från Sverige så det blir inget problem.
Sen kompenserade de allt bra med att komma på den fantastiska idén att gå runt och låta alla lukta på parfymer som de ville sälja… Underbart. Jag vet inte varför och om nån känner för det får den gärna forska på det men herrparfym är alltid så mkt värre för mig än damparfym. Jag blir mycket sämre och det går mycket snabbare. Givetvis var det främst herrparfym de sprayade också. Jag är så otroligt glad att astman blivit så mycket bättre de senaste åren, delvis tack vare kortisonet så klart men även utan det är jag bättre än jag var i nian och första ring. Då hade det blivit att gå in på toa eller nåt (fast de har luftfräschare där som kanske inte heller är helt lyckad) och inhalera resten av resan. Nu räckte det att hålla andan tills det värsta försvunnit och ta några puffar av vanliga sprayen. Men jag har fortfarande alltid nebben (nebulisatorn) med och det är verkligen en trygghet i såna här situationer.
airplane-clipart-ifwb copy

Skulle det här verkligen vara så himla mycket svårare än att ha rökförbud?

Sett att det kommit upp i sociala medier mycket kring nötallergi på flygplan och även om jag har förståelse för att det är klurigt (inte omöjligt) att garantera att ingen passagerare har med sig något som innehåller nötter är det så fruktansvärt onödigt att jag bara inte kan förstå det att de säljer nötter. Vem klarar sig inte utan det liksom? Och för många nötallergiker är det inte riktigt antingen eller när det gäller nötter utan det skulle verkligen göra skillnad om de kunde garantera att inga nötter såldes och åtminstone uppmana alla passagerare att inte äta nötter. För de flesta är det mycket värre med nötter direkt än om man äter kakor eller nåt som innehåller lite nötter vilket kanske är svårare att se till att ingen gör men vet man att man inte får äta nötter så är det ju knappast någon som tar med en påse rostade jordnötter och käkar liksom. Hoppas jag… Vissa skulle inte kunna flyga ändå så länge det finns spår men för många gör det här skillnad och det är en så otroligt enkel sak att lösa!
Annonser

»

  1. Superbra skrivet! När du har flyt är det bara så härligt att läsa!! Inte för att jag riktigt hängde med vad te och ont i foten har att göra med varandra men te är gott. Skönt slippa fixa med pengar kanske. Lokaltv är mycket underhållande. Nu går de in i ett drakblodsträd. Hittar inte texten men eftersom det är bild så förstår jag mycket men skulle nog lära mig orden om jag såg texten. Y

  2. Ping: Flygresa och arthritis perks 2.0 / Flyga med rulle | Gymnasiet på Teneriffa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s