Årets första fiesta

Galleri

(Klicka för att se hela inlägget)

DSC_0071

Så har årets första fiesta, den till ära av San Antonio Abad, gått av stapeln i Arona! Kommunen hade ordnat en direktbuss i timmen på förmiddagen och kvällen men när vi äntligen hittade den var den såklart full. Så vi tog vanliga bussen istället, inga problem och det är inte särskilt långt – den vanliga stannar typ inte heller på vägen så jag vet inte riktigt vad grejen med den andra var… Men det var ambitiöst av kommunen att fixa i alla fall, hade varit bra om de gjort det hela eftermiddagen istället för bara kvällen också kanske… För när bussen hem äntligen kom blev den totalt knöfull av folk och det var nästan läskigt vad alla pressade för att komma in.

Låter bilder berätta resten av inlägget, gör det till ett ”klicka för att se”-inlägg så jag kan ha bilderna stora utan att de stör. Tyckte en del blev ganska fina nämligen trots att det var väldigt svårt att ta på själva tåget. Jag fick hoppa upp på ett blomarrangemang (utan blommor…) för att alls se något. Vet inte om det där säger mer om min längd än mängden folk kanske…

 DSC_0087

Klockorna ringdes för hand och jag hoppas killen var döv för alla nere på gatan höll för öronen så högt slog de. Tänk vad det måste låta där uppe då liksom…

DSC_0089

Det gick alltså ett tåg genom den mellanstora byn med folk som dansade, män och kvinnor, barn och gamlingar huller om buller i samma fina kjolar. Jättegulligt såg det ut verkligen, men de var väldigt duktiga också framförallt med kastanjetterna som jag aldrig lyckats få att låta så där.
DSC_0137

Om nu någon mot förmodan missat att jag tycker om att fota barn så vet ni det nu 😉
DSC_0101 copy

DSC_0109 DSC_0117 DSC_0119

Unga, snygga killar i min ålder som spelar flöjt ser man inte ofta i Sverige. Här verkade det vara det manligaste som finns!
DSC_0129

DSC_0184

Prästen med sina korgossar (ja, en av dem har down syndrom)
DSC_0140

Och herden med sina oxar…
DSC_0136

…som drog vagnar med folk.
DSC_0189

Som delade ut mat till alla som tittade på. Kokt potatis, kokade ägg, vin, bananer, mackor och gofio-bröd. Trevlig tradition tycker jag så man slipper en hungrig publik – varför har vi inte sånt i Sverige liksom?
DSC_0160

Kulturkrock eller bara naturlig blandning?
DSC_0093

Den banan jag fick mättade dock inte hur länge som helst så dagen avslutades med traditionell spansk (kanarisk?) fiestamat -bakad potatis! Finns alltid små stånd med det på alla fiestas, karnevaler och festivaler här och jag tycker det är perfekt! Man blir ordentligt mätt, håller sig ett tag och det känns inte jätteonyttigt. Det finns ca fem bunkar med fyllning och man får välja antingen ”todo” (allt) eller ”sin …”. Jag tycker kombinationen skinka, ketchup och tonfisk är lite skum så skippade skinkan och ketchupen och fick en med ost, oliver, majs och tonfisk 🙂 Superdupersmarrigt!

IMG_5738

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s