Glutenfri crepe

Standard

Tänk vad en trevlig människa kan förgylla ens dag! Hittade världens bästa restaurang för glutenintoleranta! Aldrig någonsin känt mig så trygg som där! Ägd av en supertrevlig liten fransos som hade det tillsammans med sin fru. Han pratade flytande spanska, engelska, franska och tyska. Helt perfekt och utan accent (vad jag kunde höra åtminstone). Jag tyckte bara det var en ovanligt tydlig och lättförståelig spanska. Därtill pratar han rätt mycket ungerska och kan lite ord på typ alla språk. Han har läst mandarin men pratar det enligt honom själv inte så bra och just nu pluggar han holländska via en språkkurs online. Han beräknar det ta ett halvår att lära sig det och därefter ska han plugga svenska och sen finska. Så står han och vänder crepes liksom när han är världens språkgeni. Helt otroligt.

  _DSC0233_DSC0232

Å andra sidan är ju jag väldigt glad att han gjorde just crepes istället för att arbeta som tolk eller något för han gjorde väldigt goda crepes! Han var otroligt engagerad i att det skulle vara helt fritt från gluten också och de verkar verkligen göra en grej av det. Söker man på glutenfritt i Fuengirola (vilket var sättet jag hittade den) är det Crepes and Tapas Bar som kommer upp överst. Men de gör även vanliga crepes och han förklarade hur noga de var att hålla isär dem. Bestick och tallrikar diskas för sig, allting diskas innan glutenfria crepes ska göras, mjölet de använder (bovete/trigo sarraceno) är specialbeställt för att vara helt rent osv. Så himla gulligt. De hade en glutenfri meny som man antingen kunde beställa liksom hela med förrätts-sallad, mat-crepe och efterrätts-crepe eller välja bara någon ifrån. Jobbig som jag är ville jag inte ha någon av dem utan en jag spanat in på vanliga menyn med tomat, mozzarella och basilika döpt efter hans dotter Leena. Men det var inga problem utan det fixade han glatt. Han sa att det värsta var de som var både veganer och glutenintoleranta, crepes är liksom bara mjöl, ägg, smör och mjölk. Men de grejade det också och tyckte det mest var en kul utmaning lät det som!

_DSC0231

Är sugen på att gå förbi och beställa en efterrätts-crepe att ta med nu när jag ska över till Sophia. Får se om de grejar det 😉

Annonser

Ett svar »

  1. Ping: Fuengirola och LC | Gymnasiet på Teneriffa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s