Flyga m kryckor

Standard

  IMAG0048

Shit, jag ska alltid flyga med kryckor i fortsättningen! xD

Förutom att alla tjatade sjukt många gånger om att de ville köra mig rullstol och stolt berättade om sin ”sin barreras”(utan hinder)-service osv funkade det förvånansvärt bra. Alla är så vänliga och hjälper till, för det mesta på ett lagom sätt. De låter mig fixa det allra mesta själv men såna här enkla små grejer som att hålla uppe dörren och inte tränga sig ger jättemycket. Säkerhetspersonalen hjälpte mig flytta lådorna med dator och sånt till bandet och lät mig ta tid att packa ner allt igen. De tjafsade inte ens om Enbrel-sprutan! Jag som hade intyg på att jag fick ha med den och förberett mig på hur jag skulle säga på spanska och allt!
Bästa var ju ändå när jag kom på flyget. Jag flög med Vueling och det är ju ett sånt där lågprisbolag som vill att man ska betala extra för precis allting. När jag skulle boka flyget och även online-checka-in vet jag inte hur man gånger de envisades med ”visst vill du väl ändå boka en av våra jättedyra sittplatser” och gjorde allt för att jag skulle betala extra för att sitta fram eller bak eller i mitten och jag vet inte allt. Tillslut fick jag ändå ett ”random seat”. Not so random skulle jag tro dock… Planet var inte fullt men de hade säkert ansträngt sig för att hitta den absolut sämsta platsen för att jag skulle ångra mig och betala ändå. Platsen var precis i mitten så man skulle ha så långt som möjligt att gå, den var över vingen, utan space öht och E (mittenplats alltså). Dessutom säkert bredvid nån jättetjockis och framför någon skrikande, sparkande unge också. Får väl skylla mig själv antar jag som vill spara pengarna tills jag kommer fram 😉 När jag kom på planet frågade flygvärdinnan om allt var bra och tittade lite menande på kryckorna, jag svarade ”ja” såklart och beredde mig på att gå vidare. Så såg hon lite lurig ut och frågade om jag reste ensam, jag svarade ”ja” även på den frågan och då log hon och sa att hon trodde hela rad två var ledig… Hon betonade att hon inte var säker men det visade den sig vara och plötsligt att jag bästa raden på hela flyget helt för mig själv! Bokade man den innan tror jag en sån plats kostade typ 20 euro extra, ville man uppgradera på flyget kostade det 150 euro! 150 alltså typ 1400 kronor. För en flygresa på 2 timmar, det är heeelt sjukt! Och jag fick den gratis 😀 Bildbevis:
IMAG0038
Det är klart att det suger att behöva kryckor och särbehandling känns verkligen lite dubbelt. Man vill inte behöva det och man vill inte att folk ska uppmärksamma att man är annorlunda. Jag kan känna att jag vill visa att jag kan allt och kryckorna är ju mest för att spara energi till senare. Onödigt att göra av med energin på att gå runt på en flygplats liksom när man kan ha kul i Fuengirola istället. Men så länge jag bara behöver kryckorna ibland och kan välja att inte använda dem om jag vill känna mig vanlig är den hjälp som underlättar för det mesta uppskattad. Det känns lättare också när det är av servicepersonal som faktiskt får betalt för att hjälpa till/vara trevliga. Typ flygvärdinnor. Bästa är ju folk som är trevliga mot alla. Som hjälper alla att hiva upp väskor/öppna dörrar osv, det är underbart. Värst är vanligt folk som inte ens hjälper till utan bara stirrar och ger ”tycka-synd-om-blickar”. Som när jag kom ut från toan, började tvätta händerna och ser i spegeln hur sex tanter bara blåstirrar. Jag fattar inte. Men utanför var det en annan tant som också hade kryckor (ja, det suger att kunna identifiera sig med gamlingar) som log och tyckte mina kryckor var mycket snyggare än hennes. Sånt är ju bara kul. Det var samma på kanelbulleklubben i tisdags, så fort frågorna om varför jag hade dem var avklarade började de prata om hur snygga de var, fråga om jag hade gjort dem själv och hur jag hade gjort dem osv. Och sen såklart om de fick prova dem… Blev lite orolig när Mikael ropar att de är påväg att försvinna ut med dem 😛 Vad ska folk tro när de ser den ena efter den andra ungen hoppa på kryckor egentligen, de lär ju tro att alla svenska barn går på kryckor! xD
Så här snygga är de, idéer för att pimpa dem ännu mer mottas gärna 😉
IMAG0028
När jag skriver det här sitter jag på flyget och leker tittut med en (icke-skrikig) liten tjej som sitter framför mig. En av flygvärdinnorna är helt kär i henne och skämmer bort ‘na så det är inte klokt men hon är faktiskt rätt söt. Men jag fattar inte varför jag alltid hamnar med busiga små barn som vill leka med mig när jag flyger! Lovar att hon är det enda barnet på hela planet och så sitter hon framför mig, vad är oddsen liksom?
IMAG0039
Annonser

Ett svar »

  1. Ping: Flygresa och arthritis perks 2.0 / Flyga med rulle | Gymnasiet på Teneriffa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s