Dagen jag tog tag i mitt liv, började ta mina problem på allvar och slutade vara så lat

Standard

     Egentligen skulle jag aldrig kommit på tanken att blogga om det här om det inte vore för att så många andra verkar göra det. Jag gör det alltså inte för att ni ska känna er korkade och förminskade men… jag har kommit till insikt om att en stor del av befolkning är det… Nejdå, inte korkade. Bara fantasilösa och fega. Så därför ger jag er här ett recept på det mycket avancerade bakverket Polkachoklad:

Lagom tills att vi flyttade hit där det inte finns polkagrisar blev jag helt beroende av det. Polkagrisar och mariannechoklad. Marianne hann jag som tur var föräta mig på innan vi kom ner så det har inte varit något problem men polkagrisabstinensen består om jag inte intar det regelbundet. Min kära mor lät mig ta med några påsar och sedan har även andra goda människor fraktat hit när de ändå åkt ner. Ni som känner mig vet att jag och godis har ett lite speciellt förhållande och även om jag gärna äter det ofta så handlar det om max två bitar varje gång. Så trots beroendet har inte mer än två påsar gott åt på en och en halv månad. Detta beror dock även på att de randiga små grisarna är som allra godast tillsammans med en bit mörk choklad. Pga lathet har jag då en längre tid tagit just en bit choklad och en polkagris och mölat in i munnen. Detta är emellertid svårätet och smaken blir ojämnt fördelad mellan chokladen som ger smak först och polkagrisen som kommer först efter ett tag.

DSC_1301DSC_1309

Men idag tog jag mig i kragen, insåg mitt problem och bestämde mig för att göra något åt det. Det har tagit ett flertal veckor att samla kraft och mod till det här vågade experimentet men idag var dagen. Skulle det gå att smälta choklad, blanda med krossade polkagrisar och sedan låta stelna i kylen? Skulle det bli ätbart? Efter mycket kalkylerande och tankearbete kom jag fram till detta, väl uträknade receptet:

150 g 55% mörk choklad (får absolut inte vara högre kakaohalt för då finns risken att det smakar annat än bara socker)

28 gram polkagrisar (får absolut inte vara mer för då blir ytan ojämn och alla vet att utseendet är viktigare än smaken)

DSC_1319

Smält chokladen i en skål som tål mikro på medelhög värme i 1 minut, ta ut rör om och sätt sedan in igen tills nästan allt är smält. Rör om tills allt är smält.

Mixa polkagrisarna med stavmixer tills hälften är pulver och hälften är småbitar.

DSC_1303

Blanda den smälta chokladen med de krossade polkagrisarna.

DSC_1299DSC_1308

Häll i formar.

Ställ i kylen 2 timmar. Går inte att äta innan de är klara eftersom man då riskerar att bli kladdig. För säkerhets skull bör man antagligen använda handskar under hela ”baket”. För vad vore värre än att få choklad på händerna!?

DSC_1306

Resultatet, ganska gott. Helt ok typ:

 DSC_1315

Näringsvärde:
ca 800 kcal
120 gram kolhydrater
10 gram fibrer
7 gram protein

Med andra ord mycket nyttigt och bra för:

Hjärtat, blodet, lungorna, käkmusklerna, tunntarmen, ögonbrynen, läpparna, örsnibbarna och inte minst själen. Säkert. På något sätt. Allt beror på hur du räknar!

Stort lycka till om ni väljer att pröva detta vågade recept!

Annonser

»

  1. Låter som rena hälsokosten, o fina blev dom. Bra att du tog tag i detta problem!! Att ha en ojämnt fördelad smaksensation i munnen måste ju helt enkelt åtgärdas! M

  2. Ping: Svensk kväll | Gymnasiet på Teneriffa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s