17. Mai

Standard

DSC_0147

Hipp hipp hurra och gratulerer med dagen!

Idag är det Norges nationaldag och det kan ingen i byn ha lyckats missa. Aldrig kunde jag föreställt mig hur stort det skulle vara! Trodde inte det fanns några norrmän kvar på ön men det gjorde det tydligen för hela kyrkan blev full, fanns inte platser till alla ens! Och ännu fler var det i tåget!
Givetvis ska inte norrmännen själva behöva jobba på den stora dagen så jag ställde upp och sålde flagg å sløyfer. Det var kul och tji fick jag som trodde flaggor var något barnen skulle få för att vifta runt med. Nädå, ALLA köpte minst en. Inte ens hunden slapp!

DSC_0100

Ska det va så ska det va! Eller? Ett långt tåg gick genom LC och alla möjliga höjdare var med, borgmästaren och turistchefen här bland annat! Orkester spelade och en stor fanborg fick de ihop! Riktigt mäktigt!

DSC_0115

Riktigt fina tårtor hade de fixat också! Klart impad!

DSC_0183DSC_0191

Givetvis hamnade jag med barnen också som vanligt. När flaggförsäljningen var slut sålde jag glass och hade lyckohjul för barna 😉 Jättemysigt och en utmaning då flera av barnen inte kunde varken svenska eller norska. Det har ju inte varit så mycket norska barn i LC vad jag sett annars, lite turister men varken i skolan eller på kanelbulleklubben (som iof är svenska kyrkans men ändå) men tydligen finns det en hel del halvnorska. Varierande kunskaper i språket och vissa såg så spanska ut att jag hade svårt att tro på det men några norska ord fick de ju ur sig i alla fall. Bra spanskaträning! Men det finns en norsk familj som brukade vara med på kanelbulleklubben som jag lärt känna så det var ju roligt med några bekanta ansikten, sen kom Dignés också och vann både legobil och pennor.

En jättebra dag helt enkelt! Nu är jag helt slut men det var roligt att se hur stor den här dagen är för vissa! Lite mer allmänbildad och lite mer norskspråkig ska jag nu snart äta middag.

DSC_0204

Annonser

Ett svar »

  1. Låter som en otrolig insats du gjorde igår Freja för vårt grannland! Härligt för alla ungar att du finns där! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s