Las Lajas

Standard

Ännu inte hunnit gå igenom alla bilder från Irland -det blev en del… Så ni får hålla er lite till 😉

Första maj var det som vanligt utflykt med svenska kyrkan och det var vi såklart med på! I år gick utflykten till Las Lajas uppe vid Vilaflor på nästan 2000 m.ö.h! De flesta familjerna från svenska skolan var med samt lite kyrkfolk. Det var ett stort område med mängder av grillplatser med bord och så. Fullt med kanariska familjer och jag tror även organisationer/dagis etc. Det är tydligen väldigt vanligt här att åka upp och grilla/ha picknick när man är ledig här. Jag tycker det kan kännas lite märkligt att åka till ett så ordnat och organiserat ställe men det handlar nog om vana. Klart jag har haft picknick i min uppväxt men det har varit på fina stubbar i skogen -inte alls så ordnat. Men jag förstår också tjusningen med att ha folk omkring sig, inte behöver man oroa sig för att bli uppäten av vilda, farliga djur heller… Typ myror om vi pratar Hällsboskogen 😉

Spanjorerna är otroliga och det är så skönt att vara med folk som förstår! Först ville vi vara vid en fin, ledig, stor och handikappanpassad grillplats men då kommer parkvakten (ett yrke jag bara läst om i amerikanska ungdomsböcker och den där serien med björnarna tidigare) och säger att det behövs tillstånd för att sitta där. Att man måste ha kommit med de ordnade bussarna för det. Söta Erik meddelar att vi ju också kom i buss -en ganska liten minibuss men nästan. Hade inte parkvakten varit så himla tråkig hade det säkert funkat men nu var han inte så intresserad av söta sexåringars åsikter.

Sedan satte jag och Sofia satte upp en tipsrunda, först en vid första grillplatsen men den fick vi ta ner och flytta då när vi inte fick stanna kvar. Men vi började glatt om och hann till nummer 17 av 20 innan vi blev stoppade igen. Gissa av vem? Parkvakten såklart. På snabb och sluddrig spanska förklarade han (imponerande nog förstod jag faktiskt nästan allt han sa ändå -och Sofia också den smarta tjejen! So much för att jag har bott här tre år mer än henne…) att man absolut inte fick sätta upp lappar på området. Att det var emot reglerna och absolut inte gick att ändra på. Och det här var ett skyddat område. Och det här var typ naturreservat. Och det var så väldigt naturligt och renligt plötsligt. Inte spelade det någon roll att det bara var en timme de skulle vara uppe eller att vi var söta småtjejer eller utlänningar som inte visste bättre. Fast han såg lite ledsen ut och försökte verkligen förklara att det var reglerna och inte bara han som sa det. Så typiskt kanarier att vilja så väl och lägga på den där ”lo siento”-minen när de säger saker man inte gillar.
Vi kom snabbt överens om en plan som gick ut på att Sofia sprang bort och hämtade de ansvariga för tipspromenaden medan jag väääldigt långsamt började plocka ner lapparna. Vakten släppte mig inte med blicken en sekund så jag var faktiskt tvungen att ta ner flera stycken innan Emma kom med spansktalande Ingrid. Tillslut lyckades de övertala honom om att det bara var en kort stund och att vi skulle ta ner de direkt efter och att de verkligen tog på sig ansvaret för lapparna.

Förstår ni vilket liv vi har eller!? Det blev ju något att prata om i alla fall sedan, alla här känner nog igen sig i den överdrivna fixeringen vid regler, papper och stämplar. En av mammorna funderade över om hon skulle behöva ett stämplat intyg för att få använda toan också…

Här är det en självklarhet att man har vin med sig på picknicken! Mycket trevligt finns det alltså att bli inspirerad av kanarierna också! Bara inte intygs-fixeringen, tack!

Tipsrundan blev i alla fall av tillslut då och jag och Sofia gick tillsammans. Alla fick för sig att vi visste svaren på frågorna bara för att vi hade satt upp dem och jag inser att det kunde verka så eftersom Sofia vann! Bättre än alla vuxna var hon den tjejen! Jag kom på delad andra-plats tillsammans med Y, Anders(Sofias pappa, skolans rektor) och Emma (kantorn) och Clara.

Svåraste frågan: Hur många myggor krävs samtidigt för att tömma dig på blod?
Mest pinsamma frågan att jag inte kunde: Hur många bitar är det i vanlig Marabou chokladkaka?
Enklaste frågan: Vilket yrke hade Pippis farsa?
Roligaste frågan som folk hade fel på: Kan en groda hoppa högre än en 10 meter hög flaggstång (förutom det vanliga svaret att flaggstänger inte kan hoppa så hörde jag varianten att grodan kan det om flaggstången ligger ner -frågan då är om stången är 10 meter hög och inte 10 meter bred… Mindfuck)
Mest kyrkliga frågan: Vad står bokstäverna INRI för? (pluspoäng om man kan det på latin)
Mest absurda faktan: Att jag kommer ihåg typ alla frågor trots att det var tre dagar sedan…

Barnen bygger majbrasa -klart även utlandssvenskar behöver en sådan! Tyvärr är marken inte densamma som i Sverige där det regnade så mycket att de inte ens fick fyr på den överallt i år. Hela bergssluttningen här är täckt med snustorra barr… Det har inte regnat på evigheter och solen steker. Men de nöjde sig med en imaginär, mycket fin, variant 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s