Bak!

Standard

Okej, äntligen är årets första semlor ätna! Efter alla andra verkar det som men det blir ju så när man måste baka själv och har annat för sig. Både ”släkt-varianten” och ”vanliga”. Gluten och mjölkfria såklart och riktigt goda! Grädde var det kluriga -finns inget stort utbud av mjölkfri sådan här men vi hittade kokosmjölk som vi ställde i kylen några timmar och sedan vispades ”det hårda” som blivit överst på mjölken med lite vanlig kokosmjölk. Blev ok, smakade riktigt gott men ser inte jättekul ut och blev inte fluffigt. ”Släkt-varianten” (som vi kallar värmländska) är då halva semlor med smör och mandelmasse-skivor på. Och in i ugnen en stund. Typ. Finns såklart olika sätt att göra dem på men typ så gör vi. Gott om man älskar mandelmassa och inte gillar grädde ^^

Så har vi fått den här månadens dos av svenskhet! Perfekt!

DSC_0624DSC_0697

Jag har även bakat chokladkaka -vet inte var lusten kommer ifrån ibland men det är så otroligt skönt att göra något praktiskt när man inte mår bra! Otroligt gott blev det också! Vet inte om jag hade den lite kort i ugnen (20 minuter längre än som stod i receptet…) eller om den bara ska stå ett tag men den var rätt kladdig. Inte för att det gör mig något direkt… 😉 Får se om den blir ännu bättre imorgon!DSC_0705

På det mesta är det fint med lite florsocker, antingen bara pudrat som på chokladkakan och semlorna eller som en frosting/glasyr som på tårtan jag gjorde tidigare. Kruxet är att det vanligaste florsockret här (det röda till vänster) verkligen inte är gott, men så hittade jag TateLyle (?) på Carolina (de har tagit in flera saker i den serien) som är jättegott! Fairtrade är det också och nästan godare än de jag provat i Sverige! Lite dyrare som allt importerat här men inte mycket! Bra att veta alltså om ni tänker baka med florsocker här någon gång!

IMG_5849 IMG_5850

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s